Italijani: Nije fer; Španci: Razgovarali smo sa psihologom

© AP Photo / Matt DunhamSelektor Italije Roberto Manćini (desno) u razgovoru sa članom sturčnog štaba
Selektor Italije Roberto Manćini (desno) u razgovoru sa članom sturčnog štaba - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Roberto Manćini i Luis Enrike, selektori Italije i Španije, podelili su utiske pred prvo polufinale Evropskog prvenstva.
Italija i Španija u utorak od 21.00 (pratite uživo uz Sputnjik) igraju prvo polufinale Evra, dok se u isto vreme u sredu sastaju Engleska i Danska.
Obe selekcije ulaze u polufinale bez ijednog poraza, dok Azuri imaju svih pet pobeda do sada, uz samo jedan primljen gol.
U španskim medijima se dosta priča o uticaju psihologa Hoakina Valdesa na reprezentaciju pred ovaj duel.
„Ne verujem da će pritisak biti problem. Razgovarali smo sa Hoakinom o važnosti meča. Moramo da se pobrinemo za to da igrači ne 'izgore' od želje. Moramo da budemo fokusirani na to što ćemo raditi na terenu“, objasnio je Enrike, selektor Španije.
Manćini je podsetio na to da će se utakmica igrati na Vembliju pred oko 75 odsto od punog kapaciteta od 90.000, ali da na tribinama praktično neće biti ni Italijana ni Španaca, jer zbog virusa korona ne mogu da putuju u Englesku.
„Mislim da to uopšte nije fer, da budem iskren. Jeste bolje da igramo pred punim stadionom nego pred malim brojem navijača. To je ono što fudbal čini sjajnim, ali mislim da izuzetno nije fer to što stadion neće biti podeljen na Špance i Italijane“, objasnio je selektor Italije.
Enrike pred utakmicu otkriva gde će se voditi najveća borba.
„Mi smo vodeći u posedu lopte, ali su i oni ekipa koja to zna da radi, tu će biti prava bitka. Italijani znaju da se prilagode i igraju bez lopte. Naš cilj je jasan – želimo loptu. Želimo da imamo posed, a ako ga ne budemo imali, prilagodićemo se“, rekao je selektor Španije.
Manćini ističe da ne želi da njegova ekipa previše odstupa od dosadašnjeg stila igre.
„Mi ne možemo da tek tako postanemo Španija. Mi smo Italija i imamo svoj stil. Imamo veoma definisan stil i mi smo Italija“, objasnio je selektor Italije.
​Špancima će nedostajati napadač Pablo sarabija.
Andrej Ševčenko – selektor Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Ševčenko protestovao kod sudije koji je „pokrao“ Srbiju u Rusiji /foto/
„Svi su u dobrom stanju osim njega. Fizički su dobro. Umor prestaje 45 minuta nakon završetka četvrtfinalne utakmice“, kaže Enrike.
Sa druge strane, Italijanima će faliti bek Leonardo Spinacola, koji se teško povredio tokom utakmice sa Belgijom, ali će tu biti stubovi odbrane Đorđo Kjelini i Leonardo Bonući.
„Njih dvojica dobijaju dosta pohvala i želeće da nastave da pokazuju da su najbolji na svojoj poziciji. Nadamo se da će Đorđo moći da igra još mečeva u nizu na ovom nivou“, ističe Manćini.
​► Rekord koji bukvalno niko nije mogao da predvidi /video/
Fudbalski skandal i dalje potresa Hrvatsku
Haos u Londonu – tuča navijača i policije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala