Provokacije, psovke... Ali, Đoković je oprostio britanskoj publici

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković pred meč sa Kristijanom Garinom
Novak Đoković pred meč sa Kristijanom Garinom - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković je posle pobede u osmini finala Vimbldona govorio o odnosu sa navijačima u Londonu i svom ponašanju kada izgubi fokus.
Đoković se plasirao u četvrtfinale trijumfom protiv Čileanca Kristijana Garinsa sa 6:2, 6:4, 6:2.
Za razliku od većine prethodnih mečeva na Vimbldonu u karijeri, ujedno i onog u trećem kolu protiv Amerikanca Denisa Kudle, Novak nije ulazio u sukobe sa publikom.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Đoković o britanskim provokacijama: Morao sam da im pokažem gde im je mesto
Novak je tada rekao da „više od 90 odsto mečeva u karijeri igra i protiv protivnika i protiv publike“, a tokom meča je u jednom trenutku i uputio psovke ka navijačima koji su ga provocirali.
Međutim, posle narednog meča Novak je otkrio da je situacija bila potpuno drugačija u meču protiv Garina, indirektno oprostivši publici na ponašanju na prethodnom meču.
„Danas je publika bila sjajna. Imao sam podršku i atmosfera je bila odlična. Razumem kada navijaju za autsajdera, a ja nekada ostanem fokusiran, a nekada se malo izgubim. Kada se to desi, ključ je da se ponovo fokusiram na sebe“, rekao je Đoković.
Novaka je u osmini finala gledalo 75 odsto kapaciteta Centralnog stadiona, koji prima oko 15.000 ljudi, a od četvrtfinala će taj teren biti pun do poslednjeg mesta.
„Oduševljen sam plasmanom u četvrtfinale, a još mi je draže to što ima više navijača na Centralnom terenu“, dodao je Novak.
​Srpski teniser je dodao da je zadovoljan igrom.
„Treće kolo je bilo sa dosta uspona i padova, danas sam bio dosta siguran. Dobro sam koristio teren i bolje servirao. Kristijan je bio nervozan, posebno u prvom setu. Kada serviram dobro to mi daje samopouzdanje u igri sa osnovne linije“, objasnio je najbolji teniser planete.
Đokovićev naredni protivnik je Mađar Marton Fučovič, a taj meč na programu je u sredu.
Decenija dominacije!
Mlada zvezda u suzama napustila Vimbldon!
Rus posle neviđene drame izbacio Amerikanca! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala