Đoković o britanskim provokacijama: Morao sam da im pokažem gde im je mesto

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković je posle pobede u trećem kolu Vimbldona govorio o svom odnosu sa publikom i tome da gotovo uvek nije na strani za koju navija većina stadiona.
Đoković je u trećoj rundi pobedio Amerikanca Denisa Kudlu, ali i londonsku publiku koja je ponovo, po ko zna koji put, navijala za Novakovog protivnika.
Devetnaestostruki Grend slem šampion, vlasnik pet titula na Vimbldonu, otvoreno je govorio o tome što nema podršku koju imaju Rodžer Federer i Rafael Nadal.
„Vidite, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da u barem 90 odsto mečeva ja ne igram samo protiv protivnika, već i protiv publike. Retko gde dobijam više podrške od svog protivnika“, rekao je Đoković.
​U nekoliko navrata tokom duela sa Kudlom Novak se obratio jednom delu publike sa kojim je ušao u sukob, usput im jednom prilikom uputivši sočne psovke.
„Vidite, u žaru borbe se takve stvari dese. Emocije, stres, pritisak – sve što se desi na terenu se ispolji. Nekada možda deluje da pokažemo previše, nekada osećamo da nam malo nedostaje podrške i jednostavno želite sve da izbacite iz sebe. To se meni dogodilo“, objasnio je srpski teniser.
Na Vimbldonu posebno dolazi do izražaja animozitet koji jedan deo londonske publike gaji prema Đokoviću, što je posebno bilo istaknuto u finalu 2019. godine protiv Rodžera Federera.
„To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju. Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe i da im pokažem gde im je mesto“, zaključio je Đoković.
​► Navijali su za Amerikanca, a Novak im je dao ono što su želeli /foto, video/
Đoković: Predaja nije opcija, to mi je u genima zbog teških vremena u mojoj zemlji
Dominacija Rusa kakva nije viđena od pada Sovjetskog Saveza
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala