Uhapšeno 85 mafijaša: Velika akcija italijanske policije

© Sputnik / Tatiana Volobyeva / Uđi u bazu fotografijaSlužbena policijska patrola u Italiji
Službena policijska patrola u Italiji - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Italijanska policija je jutrošnjom akcijom zadala veliki udarac parlemitanskoj mafiji, jer je uhapšeno 85 osoba optuženih za različite kriminalne radnje, izveštava agencija Ansa.
Jutrošnja akcija je rezultat dvogodišnje istrage koja je vođena u nekoliko italijanskih gradova, od Palerma do Rima, a uhapšeni su optuženi za proizvodnju i distribuciju droge, korupciju, podmićivanje, ucene i prodaju oružja.
Među uhapšenima je Đuzepa Vitale, nekadašnja šefica mafijaške porodice “Fardača”, koja je prilikom ranijeg hapšenja sarađivala sa policijom, a poslednje dve godine je sa tajnog mesta, u saradnji sa familijom sa Sicilije, vodila posao nabavke i distribucije droge.
Uhapšen je i jedan zatvorski čuvar zbog korupcije, za koga je utvrđeno da je, kao kurir, omogućavao veze mafijaša koji su bili u zatvoru sa spoljnim svetom.
Istraga je utvrdila da su i neki lokalni političari bili povezani sa mafijom, a prošle godine opštinsko veće je raspušteno, jer su neki članovi bili upleteni u mafijaške poslove.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala