Turčin objašnjavao NBA zvezdi osnove evropske košarke /video/

© AFP 2023 / JONATHAN DANIELZek Lavin – košarkaš Čikago Bulsa
Zek Lavin – košarkaš Čikago Bulsa - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država i ovog leta glavni je favorit za zlato na Olimpijskim igrama, igrači Drim tima ozbiljno shvataju izazov i prelazak sa NBA na FIBA pravila, te je internetu postao viralan snimak gde turski košarkaš Džan Korkmaz objašnjava američkoj zvezdi Zeku Lavinu kako da izbegne grešku u koracima.
Zek Lavin spada među 20 do 30 najboljih košarkaša u Americi, iza sebe ima sezonu karijere, ali koliki je profesionalac pokazuje video u kom mu 28-godišnji košarkaš Pinar Karšjake pokazuje kako da ne upadne u zamku.
Detalj sa utakmice Rusija – Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Ruski košarkaši bez Olimpijskih igara!
Košarka je košarka, tu nema filosofije, ali NBA i FIBA imaju nekoliko drugačijih pravila, a jedno od njih je polazak u dribling, takozvani prvi korak.
U najjačoj ligi na svetu čelni ljudi uradili su sve kako bi napadač imao prednost u odnosu na defanzivca, jer navijači žele da gledaju što atraktivniju košarku. Zbog toga je dozvoljeno da se prilikom polaska u dribling napravi korak, zatim spusti loptu na parket i nastavi kretnja.
Ipak, po FIBA pravilima to su koraci, košarkaš prvo mora da tapne loptom o parket i nakon toga krene u dribling. Zato se na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama u uvodnim fazama turnira Amerikanci uglavnom muče sa tim pravilom, pa im se i sudi veliki broj koraka.
Lavin, koji nastupa za Čikago Bulse, želi da izbegne iste probleme, te je uzeo časove košarke od Džana Korkmaza koji mu je polako objašnjavao šta sme, a šta ne sme.
​Ovo samo još jednom pokazuje kako u životu uvek treba učiti, pa makar bio u među najboljima u svom poslu kao što je to slučaj sa Zekom Lavinom.
Olimpijske igre u Tokiju na programu su od 23. jula do 8. avgusta, a Amerika brani zlato iz Rio de Žaneira.
Obradović povukao prvi potez i šokirao navijače Crvene zvezde! /video/
Namučio je Srbiju, ali Jugoslavija mu je „slomila srce“
Bogdanović nije mogao sam, Milvoki na korak od finala /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala