Ruski košarkaši bez Olimpijskih igara!

© Foto : FIBADetalj sa utakmice Rusija – Nemačka
Detalj sa utakmice Rusija – Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Rusije poražena je od Nemačke 69:67, čime je i matematički ostala bez šanse za plasman u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre u Splitu.
Rusija je u prvom kolu doživela šok izgubivši od Meksika i protiv Pancera su imali poslednju šansu za plasman među četiri najbolje selekcije u Splitu.
Bila im je potrebna pobeda od sedam ili više poena, pošto su od Meksikanaca izgubili šest razlike, i nisu uspeli. Izabranici Sergeja Bazareviča odigrali su bolji meč, u odnosu na duel sa selekcijom iz Centralne Amerike, ali to nije bilo dovoljno da se pobede Nemci.
Rusija je imala šansu da dođe do pomenutih sedam poena, ali teško su se postizali poeni i na kraju se ušlo u dramatičan finiš. Pogotkom Johanesa Fohtmana na 63 sekunde do kraja bilo je jasno da će Zbornaja Komanda teško do zacrtanog cilja jer je u tom trenutku Nemačka otišla na +2 (67:65).
Rusi na kraju nisu uspeli da se od turnira oproste pobedom, pa makar i „pirovom“, i završavaju učešće na turniru u Splitu.
Najefikasniji kod Rusije bio je Andrej Voroncevič sa 17 poena, dok je Nemačku predvodio Fothman sa 13 poena, Vagner je ubacio 12, a Saibu i Gifaj su imali 12.
Srbija saznala ime rivala u polufinalu kvalifikacija za OI!
Dončić poslao snažnu poruku Litvaniji!
Srbija u problemu – Jović neizvestan za Olimpijske igre
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala