Spektakl u pet setova – Fučovič preko Rubljova do Đokovića! /video/

© AP Photo / Alberto PezzaliMarton Fučovič
Marton Fučovič - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Marton Fučovič, mađarski teniser, savladao je Andreja Rubljova u spektakularnom meču osmine finala Vimbldona i zakazao duel sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu.
Andrej Rubljov, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Kada vidiš Andreja Rubljova na terenu – beži!
Meč je trajao pet setova, dvojica sjajnih tenisera su produbila svoje rivalstvo, sastali su se šesti put u kratkom vremenskom intervalu, a Mađar, tek 48. igrač sveta, drugi put je savladao sedmog igrača na ATP listi – sa 6:3, 4:6, 4:6, 6:0 i 6:3.
Zaista, videli smo veoma zanimljiv duel, pun atraktivnih poteza, ali i dva preokreta u rezultatu.
Fučovič je već na startu meča pokazao svoje ambicije, u prvom gemu prvog seta je napravio brejk, a u devetom još jedan za sigurno osvajanje uvodnog perioda.
Rubljov je imao odgovor, u trećem gemu drugog seta je iskoristio treću brejk priliku i to je bilo dovoljno za izjednačenje.
Treći set je bio preslikan, s tim što je ključni brejk Rubljov napravio u devetom gemu, dok se u četvrtom Rubljov nije ni pojavio – Mađar ga je osvojio sa ubedljivih 6:0 i odveo meč u peti set.
Fenomenalan je bio odlučujući period, Fučovič je poveo sa 3:0, usledio je brejk Rubljova, ali je Mađar uspeo da povrati prednost i stigne do 5:2.
Delovalo je da je 48. igrač sveta spreman da u osmom gemu, na servis rivala završi posao, ali je to uradio u devetom, iskoristivši prvu meč loptu.
​► Đoković oscilirao na putu do četvrtfinala Vimbldona!
► Federer odbrusio novinarima zbog pitanja o Đokoviću
► Sukob teniserki u Londonu: „Užasna si“; „Ti ćeš da mi kažeš“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala