Majami: Detoniranje urušene zgrade, čeka se tropska oluja /video/

© REUTERS / Marco BelloOstaci delimično urušene zgrade u Majamiju
Ostaci delimično urušene zgrade u Majamiju - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Ostaci delimično urušene zgrade u Majamiju, koja se srušila pre 11 dana sinoć su srušeni do temelja u kontrolisanoj eksploziji zbog mogućeg dolaska tropske oluje Elza, koja je napustila obale Kube, a meteorolozi najavljuju da će danas i sutra stići i do zapadne obale Floride.
Rušenje 12-spratnog stambenog kompleksa Surfsajd će omogućiti spasiocima i hitnim radnicima da nastave pretraživanje ostataka u nadi da pronađu preživele.
Potraga je obustavljena u subotu zbog sve veće zabrinutosti da bi se ostaci konstrukcije mogli urušiti, što je radnike dovodilo u opasnost. Zabrinutost je pogoršala tropska oluja Elza, koja treba da stigne na jugozapad Floride u utorak ili sredu i na to mesto donese bujne kiše i jak vetar.
Snimci rušenja podeljeni na društvenim mrežama pokazuju kako se visoka struktura za nekoliko sekundi gubi u gustom oblaku prašine, prenosi RT.
​Nadležni su potvrdili da žitelji zgrada u neposrednoj blizini srušene 12-spratnice neće morati da se evakuišu, ali njima je preporučeno da tokom operacije rušenja ostanu u svojim stanovima i isključe klima uređaje zbog prašine.
Rušenje se poklopilo sa svenarodnom proslavom 4. jula koja je, međutim, ublažena u Majami biču. Grad je otkazao svoj godišnji vatromet i pozvao stanovnike da umesto toga upale sveću u čast svih žrtava tragedije.
​Istraga i dalje nije pružila odgovor na pitanje šta je izazvalo rušenje 12-spratne zgrade, ali inženjeri su ukazali na strukturne nedostatke koji su mogli da izazovu ovu nesreću.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala