Akcija „Plaža“: Srpska policija u potrazi za ilegalnim migrantima i krijumčarima ljudi

© Foto : Ministarstvo unutrašnjih poslova SrbijeAkcija "Plaža", otkrivanje ilegalnih migranata u Ruskom Krsturu
Akcija Plaža, otkrivanje ilegalnih migranata u Ruskom Krsturu - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije sproveli su rano jutros na području Srpskog Krstura, u opštini Novi Kneževac, akciju pod nazivom „Plaža“, usmerenu ka otkrivanju iregularnih migranata i identifikaciji lica za koje postoje indicije da se bave krijumčarenjem ljudi, krađama, iznudama nad migrantima i drugim krivičnim delima.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je s direktorom policije Vladimirom Rebićem prisustvovao akciji, istakao je da ni na jednom delu Srbije ne može da se dešava nešto što nije u skladu sa zakonom i da se nikada neće dozvoliti nikakvo formiranje ilegalnih kampova i bandi.
„Pripadnici Žandarmerije i Policijske uprave Kikinda su danas još jednom pomogli našim građanima. Ni na jednom delu teritorije Republike Srbije ne može ništa da se dešava što nije u skladu sa zakonom“, rekao je Vulin.
Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, on je naveo da je uhvaćena krijumčarska banda izvršila različita krivična dela i bila je razlog da se građani u ovom delu Srbije osete nebezbednim.
„To se neće dozvoliti i neće se tolerisati i odmah po saznanju da se bilo kakvi ilegalni kampovi formiraju, da se vrše bilo kakva krivična dela, Ministarstvo unutrašnjih poslova će delovati“, istakao je ministar policije.
Podvukao je da će srpska policija učiniti sve da se građani osećaju sigurno i zaštićeno, i migranti će na teritoriji Srbije morati da se ponašaju u skladu sa zakonom, koji važi za sve.
„Kao što važi za naše građane, važi i za migrante. Nećemo dozvoliti da migranti vrše krivična dela prema našim građanima, ali nećemo ni dozvoliti ni da se iživljavaju i vrše krivična dela prema pripadnicima migrantske populacije. Zakon važi za sve“, poručio je Vulin.
© Foto : Ministarstvo unutrašnjih poslova SrbijeAkcija "Plaža", otkrivanje ilegalnih migranata u Ruskom Krsturu
Akcija Plaža, otkrivanje ilegalnih migranata u Ruskom Krsturu - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Akcija "Plaža", otkrivanje ilegalnih migranata u Ruskom Krsturu
Među iregularnim migrantima pronađena su "bezbednosno interesantna lica i predmeti".
Komesar Srbije za izbeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je da Srbija ozbiljno pristupa migracionom problemu i da Evropa nema puno ministara unutrašnjih poslova koji u ranim jutarnjim satima sa svojim pripadnicima učestvuju u akcijama, lično im pružajući podršku i pomoć.
„Rano je nedeljno jutro, juli mesec i vreme odmora i ja ne znam koliko u ovom momentu ministara unutrašnjih poslova i direktora policije u Evropi radi ovaj zadatak. Potpuno je jasno da Srbija nema razloga da se brine, jer dokle god je princip dela, a ne reči, mi ćemo celom migracionom problemu pristupati i dalje na veoma odgovoran, savestan i za Srbiju najbolji način“, istakao je Cucić.
Načelnik Policijske uprave Kikinda Dušan Glišin istakao je da su među iregularnim migrantima pronađena bezbednosno interesantna lica i predmeti, i da će se sa njima u skladu sa zakonom dalje postupati, prenosi Tanjug.
Zatečeni migranti u ilegalnom kampu na obali Tise biće dislocirani iz mesta Srpski Krstur u Prihvatni centar Preševo, dok će rad sa bezbednosno interesantnim licima preuzeti pripadnici Policijske uprave Kikinda i Služba za borbu protiv terorizma, dodaje se u saopštenju MUP-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala