Vode se rečima Nadala – „mozak kao u ribice“, uz vino i slast pobede nad Hrvatskom

© AP Photo / Wolfgang RattayAlvaro Morata
Alvaro Morata - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Španije u petak od 18 časova igra četvrtfinalni meč na Evrpskom prvenstvu, a rival joj je Švajcarska. I jasno je da „sajdžije“ niko ne sme da potceni posle eliminacije Francuza i to zna vrlo dobro Luis Enrike, čovek u čiji rad mnogi sumnjaju zbog čega trpi previše kritika javnosti.
Francuski reprezentativac Kilijan Mbape nakom promašaja u produžecima - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Perina rabona: Opelo za „grupu smrti“
Ali ne haje selektor Luis Enrike uopšte za to. On gura svoju priču, veruje u svoje izabranike koji kako odmiče turnir podižu formu što se videlo protiv Slovačke koja je pregažena rezultatom 5:0.
Kasnije je u osmini finala eliminisana Hrvatska, koja je takođe primila pet golova, naspram tri postignuta.
Kako je otkrio Luis Enrike Španci posle svake pobede uživaju u ispijanju vina, tako se opuštaju. 
„Idemo korak po korak. Oduvek sam govorio da verujem u ovaj tim i da možemo puno toga da postignemo. Znam kakva su očekivanja i ne menjam mišljenje. Popili smo bocu vina posle Slovačke, popili smo bocu i posle Hrvatske koji su odlična ekipa i sa kojima smo igrali i u Ligi nacija. Spremamo se za još jednu“.
Ali, daleko od toga da je "furija" lako stigla među osam najboljih. Naprotiv! Krenulo je protiv Hrvata jako loše zbog kardinalne, amaterske greške golmana Unaija Simona, kojem je jedna povratna lopta Pedrija sa 40 metara prešla preko noge i završila u mreži.
Luis Enrike ne drami, već u svemu pronalazi nešto dobro i zna odlično da motiviše svoje igrače.
„Kao što kaže Rafael Nadal morate imati pamćenje ribice u takvim situacijama, i u pravu je. Ako izgubiš loptu, nema svrhe razmišljati o njoj, moraš ići na sledeću. To je ono što je Unai Simon uradio“. 
I veruje Luis Enrike u svoju Španiju, koju su mnogi neopravdano potcenili, a koja vrlo lako može da ponovi uspeh iz 2008. 2010. i 2012. godine kada je vezala tri zlata na velikim takmičenjima.
► Hrvatski trener: Slavimo poraze kao Srbi Kosovsku bitku
► Ko je Švajcarac koji je stekao slavu preko noći zbog neprocenjive reakcije? /foto, video/
► Englezi nisu dobrodošli u Večni grad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala