Đoković: Predaja nije opcija, to mi je u genima zbog teških vremena u mojoj zemlji

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković proslavlja poen protiv Denisa Kudle u trećem kolu Vimbldona
Novak Đoković proslavlja poen protiv Denisa Kudle u trećem kolu Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković je prokomentarisao plasman u osminu finala Vimbldona i istakao da „predaja nikada nije opcija“ posle pobede nad Amerikancem Denisom Kudlom.
Đoković je savladao Amerikanca Denisa Kudlu sa 3-0 u setovima, uz nešto veće probleme od očekivanog.
Voditelj programa je posle meča upitao Novaka kako to da se on nikada ne predaje, verovatno uzimajući u obzir i čuveno finale iz 2019. godine kada je Novak spasao nemogućih 40:15 u petom setu protiv Federera.
„To je zaštitni znak svakog profesionalnog sportiste, barem bi tako trebalo da bude. Predaja nikada nije opcija, posebno kada se igra na jednom od najvećih teniskih turnira na svetu, ja sam sanjao da pobeđujem na Vimbldonu još kada sam bio dete“.
Srpski teniser je čestitao protivniku, koji je pružio nivo igre bolji od njegovog trenutnog plasmana, 114. pozicije na ATP rang listi.
„Moram da odam priznanje Denisu na sjajnoj igri od samog početka, treći set je bio veoma tesan. On je sjajan momak i slažemo se odlično i van terena, želim mu sve najbolje. Igrali smo dobra tri seta. Imao sam sreće u taj-brejku trećeg seta, on je uglavnom vodio, ali na kraju sam uspeo“.
​Voditelj je primetio da Novak i dalje, sada sa 34 godine, ima maltene istu želju da pobeđuje kao što je to bio slučaj kada je bio samo dete koje je sanjalo o titulu na Vimbldonu.
Novak Đoković tokom drugog kola Vimbldona protiv Kevina Andersona - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Da li Novak ima novi cilj?
„Mislim da je deo u genima, zbog moje porodice i načina na koji sam odrastao, zbog teških vremena u mojoj zemlji. Neuspeh nikada nije bio opcija, ni kod mene ni kod mene porodice. Tražili smo osnovne stvari za preživljavanje i to mi je ojačalo karakter. Mislim da je delom to i zbog mog odrastanja na planinama i pokupio tu 'energiju' vuka“, rekao je Novak uz osmeh.
Ovo je 55. put da se plasirao u osminu finala u Londonu, a ako pobedi i narednog protivnika Kristijana Garina, po 50. put će ući u četvrtfinale.
„Ništa se ne događa tek tako, sve morate da zaslužite. Ja imam holistički pristup životu i sve što radim utiče na vaš život - i to kakva ste osoba i to kakav ste sportista. Znam da zvuči kao kliše, ali ja pokušavam da budem u momentu, da igram meč po meč...“.
Dva stanja Novaka Đokovića
Rezultat je bio 6:3, 6:4, 5:0... A, onda – skandal! /video/
Serena u suzama napustila Vimbldon; Federer: Bože, ne mogu da verujem /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala