Da li Novak ima novi cilj?

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković tokom drugog kola Vimbldona protiv Kevina Andersona
Novak Đoković tokom drugog kola Vimbldona protiv Kevina Andersona - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković po planu i programu eliminiše prepreke na Vimbldonu, gde juri šestu, a ukupno 20. Grend slem titulu. Srbin će u trećem kolu za rivala imati Denisa Kudlu, a pre tog susreta pričao je o ambicijama na čuvenom turniru.
Venus Vilijams, američka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Suze i kraj za sestre Vilijams
Upitan od strane novinara u Londonu posle rutinskog trijumfa nad Kevinom Andersonom iz Južne Afrike da li razmišlja o tome da nadmaši Federerov rekord na Vimbldonu po broju osvojenih trofeja, Novak Đoković je iskreno odgovorio:
„Pa naravno da bih voleo, ali mislim ako se ne varam Federer ih ima osam, ja pet. Ima još da se radi. Ne znam koliko ću dugo igrati tenis na ovako vrhunskom nivou, dokle god imam želju i motiviaciju, dokle god sam spreman fizički i mentalno, dokle god imam svežinu i volju, podršku bližnjih ja ću nastaviti da igram. Ali sve je moguće u životu, stvari se danas dešavaju vrlo brzo, mnogo nekih čudnih situacija van terena sa ovim virusom, puno nekih okolnosti koje su neočekivane, nesvakidašnje. Verujem da sam na dobrom putu trenutno da osvojim još jedan Grend slem. Ovde igram dosta dobro, ima još da se igra naravno, ne razmišljam o tom rekordu ovde na Vimbldonu iako je to meni naravno omiljeni turnir, koji sam želeo da osvojim. A osvojio sam ga pet puta i to je stvarno izvanredno, tako da iako to ne oborim do kraja svoje karijere neću biti nesrećan sigurno“, poručio je Novak.
​Ipak, znajući Novaka Đokovića i činjenicu koliko je zapravo takmičarski nastrojen i kakav šampionski karakter poseduje, jasno je da za njega ne postoje granice i da će sasvim sigurno, ukoliko ga zdravlje posluži i pobede zaobiđu, učiniti sve da Federerov rekord pošalje u istoriju.
Za početak da Novak danas (ne pre 15 časova) odradi posao protiv Amerikanca Denisa Kudle i na taj način nastavi pohod ka šestom trofeju na čuvenom Vimbldonu.
► Federer vratio sat unazad! /video/
► Medvedev očitao lekciju španskom vunderkindu
► Đoković predvodi kvartet srpskih tenisera na Olimpijskim igrama, čeka se još jedno ime
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala