Preokret u Budvi: Carević ostao bez većine, usledilo izvinjenje odbornice - „Glasala sam greškom“

© Sputnik / Dejan SimićPredsednik opštine Budva Marko Bato Carević
Predsednik opštine Budva Marko Bato Carević  - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Marko Bato Carević, predsednik opštine Budva, ostao je bez većinske podrške u lokalnom parlamentu, pošto Skupština nije usvojila njegov izveštaj o radu. Nedugo posle sednice, odbornica Pokreta za promene Marija Vučićević saopštila je da je greškom bila uzdržana prilikom glasanja, te zatražila ponovno glasanje u ponedeljak.
Carevićev izveštaj podržalo je devet odbornika iz redova Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, ali i jedan odbornik Pokreta za promene Filip Popović, dok je uzdržano bilo 10 odbornika, šest iz redova Demokrata, dva iz SNP, jedan iz PzP i jedan iz Prave Crne Gore.
Ključni dokument prvog čoveka Budve, kojim je praktično pokazao kako je funkcionisala njegova administracija lani, nije dobio zeleno svetlo, čime je Careviću jasno poslata poruka da nema podršku, pišu „Vijesti“.
Glasanju nije prisustvovala opozicija, kako odbornici iz redova SDP i GP URA, tako i iz koalicije okupljene oko DPS, SD, LP i Crnogorska.
Višečasovna rasprava praktično je pokazala da Carević nema podršku ni Demokrata, ali ni dela njegove koalicije iz redova takozvanog „trećeg bloka“ (SNP, PzP i Prava Crna Gora).
Međutim, nedugo posle sednice na kojoj nije usvojen Carevićev izveštaj, oglasila se odbornica PzP Marija Vučićević, koja je bila uzdržana. Ona je saopštila da se omaškom tako izjasnila, te navela da podržava rad predsednika opštine, kao i PzP. Vučićevićeva se izvinila i zatražila je od predsednika Skupštine opštine Krsta Radovića da omogući ponovno izjašnjavanje.
„PzP Budva podržava izveštaj Carevića. Povodom današnjeg glasanja o izveštaju o radu predsednika opštine Budva Marka Carevića došlo je do tehničke greške. Dva odbornika PZP u potpunosti podržavaju gospodina Carevića i rad lokalne uprave. Naime, kao odbornica u lokalnom parlamentu sa mladim stažom i nedovoljno iskustva, napravila sam grešku i umesto da glasam za izveštaj, bila sam uzdržana, što mi nije bila namera. Glasanje je ponovljeno i desila mi se omaška zbog čega se izvinjavam predsedniku opštine, njegovom timu i Pokretu za promene. Naša partija je jednoglasno na stranačkim organima podržala ovaj izveštaj i žao mi je što sam izazvala konfuziju koja se, nadam se neće ponoviti“, navela je, između ostalog, Marija Vučićević, koja je zatražila da se u ponedeljak ponovo glasa, prenele su „Vijesti“.
Predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević nedavno je bio gost u Sputnjikovom studiju:
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala