Bogdanović nije mogao sam, Milvoki na korak od finala /video/

© AP Photo / Brynn AndersonBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlante poraženi su od Milvokija u petom meču finalne serije Istočne konferencije - 123:112 (36:22, 29:34, 26:22, 32:34) i nalaze se na korak od ispadanja (3:2 u seriji). „Jastrebovima“ nije pomogla ni odlična partija Bogdana Bogdanovića koji je postigao 28 poena, imao je pet skokova i četiri asistencije.
U odsustvu prve zvezde Treja Janga ulogu lidera na parketu ponovo je preuzeo srpski as, samo što ovoga puta za razliku od petog meča koji su Hoksi dobili, sada nije bilo spasa.
Uzeo je Bogdan čak 16 šuteva van linije 7,24 i pogodio je čak sedam. Ubacio je čak 28 poena, razigravao je saigrače, ali nije bilo dovoljno raspoloženih košarkaša u redovima Atlante. Galinari i Kolins ubacili su po 19 poena, dok je Vilijams stao na 17 poena.
​S druge strane, Bruk Lopez je odigrao brutalan meč sa 33 poena i sedam skokova, a i Kris Midlton bio je na visini zadatka, ubacio je 26 poena, imao je 13 skokova i osam asistencija za 45 minuta na terenu. Pratili su ih Holidej sa 25, dok je Portis stao na 22 poena. 
Detalj sa utakmice Italija – Portoriko - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Srbija saznala ime rivala u polufinalu kvalifikacija za OI!
I upravo pomenutom triju Baksi mogu da zahvale što se nalaze nadomak velikog NBA finala, jer samo jedan trijumf deli ekipu iz Viskonsina od borbe za tituu.
Pobeda Milvokija dobija na težini kada se uzme u obzir da su i oni bili bez prve zvezde Janisa Adetokumba. Milvoki koji je jedinu titulu osvojio davne 1971. godine sada širom otvorenih očiju sanja i nada se da se istorija može ponoviti.
Od samog starta susreta Baksi su bili tim koji je diktirao tempo i kontrolisao rezultat, s obzirom na to da su došli do prednosti 30:10 i sebično su je čuvali do kraja utakmice. Sve to povređeni Tre Janga posmatrao je sa sklupe. 
Naredni meč igra se 3. jula u Atlanti i jasno je da će „jastrebovi“ nešto morati da promene ukoliko žele da ostanu u životu i u borbi za plasman u veliko NBA finala. Jer, u slučaju poraza Milvoki je taj koji će na megdan Finiks Sansima.
► Dončić poslao snažnu poruku Litvaniji!
► „Moj sin nije oka sklopio, hvala, Bogdane!“ /foto/
► Ruski košarkaši bez Olimpijskih igara!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala