Srbija saznala ime rivala u polufinalu kvalifikacija za OI!

© Foto : FIBADetalj sa utakmice Italija – Portoriko
Detalj sa utakmice Italija – Portoriko - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Portorika u polufinalu kvalifikacija za Olimpijske igra u Tokiju, a termin utakmice koja se igra u subotu biće naknadno saopšten.
Srbija je sa dve pobede u grupnoj fazi obezbedila prvo mesto i plasman među četiri najbolje reprezentacije, a u borbi za finale igraće protiv Portorika koji je poražen od Italije – 83:90.
Obe reprezentacije plasirale su se u polufinale jer Senegal nije došao na turnir u Beograd zbog virusa korona u timu, te je ovaj meč odlučivao ko će na Srbiju.
U dramatičnom finišu Italija je preko Fontekija i Polonare slomila otpor Portorikanaca i zasluženo je slavila.
Prvo poluvreme pripalo je Portorikancima, igrali su bolje, sa više energije i spremnije su ušli u meč. Na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa rezultaom 44:37 za karipsku državu.
 
Drugo poluvreme Azuri su shvatili dosta ozbiljnije i u trećoj četvrtini došli su do lepe zalihe. Desetominutni period dobijaju 27:14 i potpuno preokreću tok utakmice.
Kada su u četvrtoj deonici poveli sa +10, utisak je bio da će Italija rutinski slaviti, ali borbeni Portorikanci se nisu predavali i preko Brauna i Glavela istopili su zaostatak.
Ušlo se u dramatičnu završnicu u kojoj je ključni koš postigao Simone Fontekio trojkom iz ćoška. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Polonara, Menion i Fontekio sa po 21 poenom, dok je u poraženom Glavel imao 24, a Braun 16 i 16 asistencija.
Dončić poslao snažnu poruku Litvaniji!
Petorka otišla iz Partizana!
Srbija u problemu – Jović neizvestan za Olimpijske igre
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala