Rezultat je bio 6:3, 6:4, 5:0... A, onda – skandal! /video/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthFrancuski teniser Benoa Per
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Francuski teniser Benoa Per ponovo je bio u centru pažnje, ovog puta zbog nesportskog ponašanja i svađe sa sudijom.
Per je nastavio da pomera granice nepristojnog ponašanja na terenu, samo nekoliko meseci nakon što ga je Olimpijski komitet Francuske suspendovao i udaljio od takmičenja na Igrama zbog „izuzetno neprimerenog ponašanja".
Incident se ovog puta desio na Vimbldonu, tokom meča prvog kola protiv Dijega Švarcmana.
Tridesetdvogodišnji Per je pružio pristojan otpor u prva dva seta (6:3, 6:4), ali je sve otišlo u nepovrat u trećem.
​Argentinac je vodio sa 5:0 i servirao, a Per je prva dva poena u gemu završio tako što je manje-više namerno oba udarca poslao u mrežu za 30:0.
Zbog toga mu je glavni sudija Mohamed Lajani, jedan od najcenjenijih u svom poslu u istoriji tenisa, dodelio opomenu.
Per je zbog toga momentalno seo u stolicu i zatražio da se meč prekine: „Pozovi mi fizioterapeuta. Imam bolove“.
Da, to je uradio kada je meč bio na dva poena do kraja, ali Lajani nije želeo da udovolji nenormalnoj želji kontroverznog Francuza.
„Ne smeš tako da igraš. Neću ti pozvati fizija. Moraš bolje da se ponašaš“, rekao mu je Lajani.
Per je pokušao da objasni sudiji kako to nisu bila prva dva udarca koja su završila u mreži: „Koliko puta sam forhend poslao u mrežu u prva dva seta?“.
Međutim, Lajani je napravio procenu između nenamerno i namerno lošeg udarca, te mu zbog toga dodelio opomenu.
„Moraš da daš sve od sebe“, rekao je Lajani, a meč se uskoro nastavio – doduše, ne još dugo, pošto je Švarcman rutinski osvojio i preostala dva poena.
​Per je tokom celog trećeg seta osvojio ukupno pet poena – manje nego poen po gemu – a posle meča je dodatno potvrdio to da ga pobede, jednostavno, ne zanimaju.
„Ne zanima me šta misle ljudi“, odgovorio je Per na pitanje o komentaru jednog navijača, koji mu je poručio „da svima troši vreme“.
„Igram za sebe i to je to. Ne igram za druge ljude“, dodao je trenutno 46. teniser planete.
Per je dodatno „podivljao“ otkako je tenis krenuo da se igra pod korona pravilima, tokom kojih je teniserima i teniserkama značajno ograničena sloboda na gotovo svakom turniru.
Vlasnik tri ATP titule je prethodno govorio da svesno koristi „zamrznuti renking“ zbog kojeg nije značajnije pao na ATP rang listi uprkos tome što pobede ostvaruje jako retko.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Britanac koji je hteo da „ukrade“ Srbiji Novaka sad teši sina
„Odradim test na koronu, ostanem u sobi... Ne sviđa mi se kako nas tretiraju, to što moramo da ostanemo u mehuru, a svi u gradu se kreću slobodno. Mentalno mi nije lako od restarta sezone. Na svakom presu sam rekao da mehur nije za mene. Dajem sve od sebe kada sam u mehuru, ali za mene je igranje tenisa u ovakvim uslovima nemoguće. Dajem sve od sebe, ali mi je teško“, objasnio je Per posle ispadanja sa Vimbldona.
Od 19 mečeva odigranih ove sezone, Benoa ima samo dve pobede. Trenutno je u seriji od sedam neuspeha u nizu, ali je i dalje član Top 50.
„Prošle nedelje sam odustao od Istborna jer mi psihičko stanje nije bilo dovoljno dobro. Ove nedelje sam dao sve od sebe, a kada to uradite i dobijete upozorenje jer neko kaže da niste dali sve od sebe... Bilo je 5:0, 30:0 i pet minuta do kraja. Mislim da to nije imalo nikakvog smisla. Teško mi je bilo da prihvatim odluku. Uradio sam šta sam mogao. To upozorenje nije imalo nikakvog smisla“, podvukao je Per.
View this post on Instagram

A post shared by Benoit Paire (@benpaire)

Zimonjić za Sputnjik: Đoković može da ostvari nešto što niko nikada nije
Šok u Londonu – kraj za Cicipasa!
Đoković se obratio svetu: Dolazim iz zemlje zahvaćene ratom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala