Ruski bezbednjak skreće pažnju: Opasne bolesti bukte tamo gde se nalaze biološke laboratorije

© Foto : Fotohost-agentstvo sco-russia2020.ru / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Postoje očigledni znaci da se opasni patogeni pokušavaju upotrebiti u vojno-političke svrhe, primetno je oživljavanje biološkog oružja, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, govoreći na IX Moskovskoj konferenciji za međunarodne bezbednosti.
"Primetni su očigledni znaci da se opasni patogeni pokušavaju iskoristiti u vojno-političkim ciljevima. U suštini, vidimo proces oživljavanja biološkog oružja", naglasio je Patrušev.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije pozvao je međunarodnu zajednicu da obrati pažnju na to da se mesta izbijanja opasnih bolesti poklapaju sa lokacijama bioloških laboratorija određenih država.
"Njihova delatnost je pod strogom velom tajne i vodi ka gubitku suvereniteta u sferi bezbednosti kod onih država, na teritoriji kojih se ovi objekti nalaze", dodao je Patrušev.
Moskovska konferencija o međunarodnoj bezbednosti se održava od 22 do 24. Juna. Na njoj se razgovara o najaktuelnijom problemima i tendencijama u sferi međunarodne vojne politike.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala