Krivokapić: Izjave zvaničnika Srbije nezabeležene u istoriji

© Tanjug / AP/Lisa LeutnerZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da „nije zabeleženo u istoriji Crne Gore da su u kratkom vremenskom periodu sa najvećih državnih adresa Srbije upućivane ovako otrovne strele Vladi Crne Gore, premijeru i predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću, pokušavajući na taj način da nas proglasi izdajnicima“.
„U Luksemburgu sam citirao nikog drugog do Marka Miljanova: ’Kada vas napadaju nemojte odgovarati, jer ako imaju imalo obraza zastiđeće se za ono što rade’“, poručio je crnogorski premijer.
Krivokapić dodaje da „Vlada Crne Gore aktivno radi na nadogradnji odnosa sa svim svojim susedima kako bi svojim primerom dala podstrek za demokratski, ekonomski i svaki drugi napredak regiona“.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
„Sve što su uradili, uradili su protiv interesa srpskog naroda“: Vučić o rezoluciji o Srebrenici
„Smatramo da smo u sprovođenju te politike vrlo uspešni i prepoznati van granica našeg regiona. Mi nemamo otvorenih pitanja sa svojim susedima, i dosledni smo u sprovođenju ovog cilja, ne samo kroz prizmu evropske i evroatlanske integracije već i kao svom nedvosmislenom i trajnom opredeljenju“, naglasio je premijer Krivokapić.
Crnogorski premijer je kazao i da je „u više navrata istaknuto da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa Republikom Srbijom“.
„Pokušali smo sve što je do nas i možda najbolji način je da smo sarađivali tamo gde moramo, a to je na nivou ministara. Jedino premijer nije posetio Srbiju“, dodao je Krivokapić.

Broj turista pokazatelj odnosa Crne Gore i Srbije

Predsednik crnogorske Vlade istakao je da „veliki broj turista iz Srbije koji trenutno borave, sasvim nesmetano, u Crnoj Gori, pokazatelj su da trenutno „zaoštravanje odnosa“ dve države na političkoj ravni neće uticati na svakodnevni život građana naše dve države“.
„Ja sam ubeđen u to. Dnevnopolitička neslaganja ne smeju biti prepreka u ostvarivanju saradnje. Siguran sam da ćemo uspeti da ekonomsku i kulturnu povezanost Srbije i Crne Gore prati i politička. Politika nikada nije mogla da utiče na međuljudske odnose naših građana, jer smo na kraju dana upućeni jedni na druge. Prirodno je da imamo nesuglasice, ali mislim da je vreme da akcenat stavimo upravo na ono što nas spaja, a ne razdvaja“, zaključio je premijer Krivokapić, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Srbima iz Crne Gore matica nije i neće biti Beograd

Srbima u Crnoj Gori je matica uvek bila država Crna Gora, a ne i nikada nije ni bio Beograd i to je nesporno, izjavio je danas premijer Zdravko Krivokapić u crnogorskom parlamentu.
Krivokapić je pritom optužio srpske političare da su, kako je kazao, uveli praksu da deo prostora Crne Gore pretvore u večiti sukob.
Jedinu pobedu Crne Gore u svemu tome Krivokapić vidi da ta država mora da bude apsolutno građanska država.
Da je, kazao je, Crna Gora bila građanska država ovih podela ne bi bilo.
Ove podele su, dodao je, nasleđene i „mi ih kao takve moramo da prihvatimo“.
Krivokapić je to rekao u okviru „premijerskog sata" odgovarajući na pitanje poslanika Srđana Pavićevića iz kluba „Crno na bijelo“, koji je posebno ukazao na specifikum srpskog roda u Crnoj Gori.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala