„Sve što su uradili, uradili su protiv interesa srpskog naroda“: Vučić o rezoluciji o Srebrenici

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, povodom nedavno usvojene deklaracije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore, da sve što su uradili, uradili su protiv vitalnog interesa srpskog naroda, stavljajući mu tako žig genocida.
Vučić je, posle centralne manifestacije Dana MUP-a, rekao da u poslednjih godinu i po dana svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome meša u unutrašnje odnose.
„Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni mešaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, ili Nemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svetskom radu“, upitao je predsednik Srbije.
On je istakao da je Srbija reagovala mirno i da nije uputila nijednu uvredljivu reč.
„Daleko im lepa kuća. Mene zanima da našem narodu, a posebno u regionu kažem da podigne glavu i da ih ne pogađa to što je neko imao nameru da ih žigoše“, kazao je Vučić.
Vučić je kazao da zna i druge stvari koje im smetaju.
„Razumem svu nervozu kod bivših, sadašnjih vlastodržaca, jer rezultati su ti koji govore sve“, naglasio je Vučić.
Naveo je da Crnoj Gori želi da se što pre vrati na put bolje ekonomije, a da je Srbija spremna da razgovara.
„Samo nemojte da pričate mnogo o prijateljstvu i bratstvu. Sve smo razumeli. Ne pada nam napamet niti nam bilo šta treba od vas, koji ste na takav način, da niko ništa nije tražio, sem poneko u nekoj ambasadi, da uradite Srbiji, a da o tome nikoga ni ne obavestite…“, rekao je Vučić.
Srbija će, kako je istakao, nastaviti da brani svoj narod i još snažnije pomaže kulturne institucije u Crnoj Gori, kao i da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo, preneo je Tanjug.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala