Državni vrh Srbije čestitao veliki jubilej: Osam decenija borbe za istinu /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uputili su čestitke povodom 80. godišnjice od osnivanja Međunarodne novinske agencije „Rusija sevodnja“, u okviru koje posluju i televizija RT i Sputnjik.
Predsednik srpskog parlamenta rekao je da mediji koji posluju u okviru MIA „Rusija sevodnja“ imaju dugu tradiciju iz vremena Sovjetskog Saveza, baš kao i zgrada Ruskog doma u Beogradu u koju je, kako kaže, dolazio još kao student ’80-ih godina.
„Ali, nevezano od toga i tada sam veoma često pratio i čitao ruske medije, od različitih agencija, preko televizija, pa do ’Pravde‘ kao novine. U tom smislu me vaš jubilej zaista raduje i čestitam vam. Sada su neka nova vremena, možda su nova i neka imena tih medija, novi su i vlasnici i način na koji sve to funkcioniše, ali jedna je stvar ostala ista, a to je da svi zajedno treba da forsiramo prijateljstvo između ruskog i srpskog naroda i mislim da to i radimo. Želim da vam čestitam jubilej i da doživimo i stoti jubilej“, rekao je Dačić, koji je u Ruskom domu u Beogradu prisustvovao otvaranju rusko-srpske konferencije „Rusija na Balkanu: pogled u budućnost“, Međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“. 

Uloga agencije „Rusija sevodnja“ da širi istinu

Prema rečima ministra za inovacije i tehnološki razvoj i kopredsednika srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Nenada Popovića, „Rusija sevodnja“ je nastala pre 80 godina, kada je morala da širi istinu, kada je nacistička Nemačka napala Rusiju, Srbiju i celu Evropu.
„I tada je ’Rusija sevodnja‘ imala veoma važnu ulogu, baš kao i oni koji su se borili tenkovima i avionima. Danas ’Rusija sevodnja‘ ima istu ulogu, danas se zajedno svi borimo protiv revizije istorije, jer ovi koji su nas tada napadali, žele da pokažu da su oni bili žrtve, a da su Rusija i Srbija bili dželati, a to nije istina. Istina je samo jedna — Rusija i Srbija su pobednici u Drugom svetskom ratu, Rusija i Srbija su uvek bile na strani istine i pravde, a nacistička Nemačka i drugi njeni saputnici su bili poraženi. I tako će uvek biti i u budućnosti, ako ponovo krenu“, poručio je Popović.
Kako je dodao, upravo zato je danas veoma važna uloga agencije „Rusija sevodnja“, da širi istinu o onome što se realno dešava u Evropi i svetu.
„I ’Rusija sevodnja‘ radi to izvanredno. Želim posebno da istaknem najnovije tehnologije koje su uključene u vaše programe, inovacije, digitalizaciju. Apsolutno savremen pristup, što ’Rusiji sevodnji‘ daje zaista ogroman značaj i ljudi sve više i više veruju vašim informacijama i uživaju posmatrajući kadrove koji su zaista na najvišem tehnološkom i tehničkom nivou. Želim vam još mnogo, mnogo uspeha, želim vam još mnogaja ljeta i da svojim pravilnim, odgovornim, veoma važnim radom širite istinu i o Rusiji, i o Srbiji“, rekao je Nenad Popović.

Ostanite takvi kakvi jeste

Čestitke povodom rođendana agencije uputio je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin.
„Svi smo mi rasli sa vama i svi smo se informisali o onome što se dešavalo u čitavom svetu slušajući ono što vi imate da nam poručite. Ja se nadam da ćete ostati takvi kakvi jeste i da nikada nećete pokušavati da pravite lažnu objektivnost ako to znači biti protiv svog naroda. Vi to nikada niste bili i vaše srpske kolege bi i te kako imale šta od vas da nauče. Čestitam vam rođendan, čestitam veliki jubilej i šta da vam kažem, svaki balavac danas ima 80 godina“, rekao je Vulin.
„Sovjetski informacioni biro“ osnovan je 24. juna 1941. godine sa ciljem da razjasni dešavanja u SSSR-u i drugim zemljama antifašističke orijentacije. Sa ovim biroom je počela istorija međunarodnih novinskih agencija, kao što su novinska agencija „Novosti“, RIA Novosti i MIA „Rusija sevodnja“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala