Zaharova pohvalila agenciju „Rusija sevodnja“: Tim pravih profesionalaca

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije visoko ocenjuje izveštavanje Međunarodne novinske agencije „Rusija sevodnja“ o spoljnopolitičkim pitanjima, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom 80. godišnjice osnivanja agencije.
„Međunarodna novinska agencija 'Rusija sevodnja' je danas tim pravih profesionalaca koji se rukovodi pravim vrednostima novinarske etike, fokusirajući se na nepristrasnost, pouzdanost i objektivnost. Visoko ocenjujemo izveštavanje informativne agencije o spoljnopolitičkim pitanjima i njenu spremnost za plodotvornu i kreativnu saradnju sa našim predstavništvima u inostranstvu i Ministarstvom spoljnih poslova. Spremni smo za dalji zajednički rad u interesu objektivnog prenošenja stavova Rusije o ključnim pitanjima međunarodne i unutrašnje političke agende“, istakla je portparolka.
„Sovjetski informacioni biro“ je osnovan 24. juna 1941. godine sa ciljem da razjasni dešavanja u SSSR-u i drugim zemljama antifašističke orijentacije. Sa ovim biroom je počela istorija međunarodnih novinskih agencija, kao što su Novinska agencija „Novosti“, RIA Novosti i MIA „Rusija sevodnja“.
Međunarodna novinska agencija „Rusija sevodnja“, u okviru koje posluje i televizija RT i Sputnjik, danas slavi 80. godišnjicu od osnivanja.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala