Srbija je žrtva kovida, ali srećom – Nedović nije

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaNemanja Nedović
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Nemanja Nedović, srpski košarkaš, oglasio se putem društvenih mreža i na taj način je odgovorio svima onima koji polemišu oko njegove odluke da ne bude deo nacionalnog tima, koji će kroz kvalifikacini turnir juriti „vizu“ za Olimpijske igre u Tokiju.
Nedović nije želeo da se o njegovom izboru raspreda kao sa Nikolom Jokićem, koji je odbio da igra iz privatnih razloga.
As Panatinaikosa, koji prošlosti čak nije bio pozivan od strane tadašnjeg selektora Aleksandra Saše Đorđevića, objasnio je do detalja šta je razlog njegovog odsustva.
Košarkaši Srbije – Akropolis kup - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Bogdan Karaičić za Sputnjik o Akropolis kupu, Dobriću, Avramoviću i atmosferi u reprezentaciji
Očigledno je da situacija nije naivna, jer iskusni plejmejker, po potrebi i bek, nije trenirao u aprilu i maju, te i dan danas oseća posledica virusa korona.
Zbog strogog mirovanja koje mu je lekar naložio, Nedović izbegava bilo kakvu vrstu napora i zbog toga je napravljen dogovor sa selektorom Igorom Kokoškovim da preskoči kvalifikacije za Olimpijske igre koje će biti održane u Beogradu.
Nemanja će posle četvrtog jula videti kakva je situacija i da li lekarske analize dopuštaju da se priključi „orlovima“, te da krene s treninzima.
Podsetimo, osim Nikole Jokića čija je supruga u drugom stanju i on je rešio da propusti kvalifikacije za Olimpijske igre, pod debelim znakom pitanja je i učešće još jednog NBA igrača, a reč je o Bogdanu Bogdanoviću koji ponovo ima problema sa kolenom.
► Posle slučaja „Jokić“ – novi problem za Srbiju?
► „Ima li neko iz KSS da stane u Nikolinu odbranu?“
► Neoprostiva greška Vlada Divca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala