Bogdan Karaičić za Sputnjik o Akropolis kupu, Dobriću, Avramoviću i atmosferi u reprezentaciji

© Foto : KSS / Nebojša ParaušićKošarkaši Srbije – Akropolis kup
Košarkaši Srbije – Akropolis kup - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je okončala Akropolis kup u Atini na kom je ostvarila maksimalan učinak – tri utakmice, tri pobede. Turni u Grčkoj za Sputnjik analizirao je Bogdan Karaičić – pomoćni trener u stručnom štabu Igora Kokoškova.
Orlovi u Atinu nisu otišli u punom sastavu, što zbog povreda pojedinih košarkaša, što zbog odmora koji su neki zasluženo dobili nakon jako iscrpljujuće sezone.
Kada se uzme u obzir navedeno, košarkaši koji su se našli u rosteru maksimalno ozbiljno su pristupili utakmicama sa Portorikom, Meksikom i Grčkom, te su ostvarene tri pobede i osvojen je Akropolis kup.
Košarkaši Srbije – Akropolis kup - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Srbija osvojila Akropolis kup!
Bogdan Karaičić, asistent Igora Kokoškova u reprezentaciji, za Sputnjik je kratko prokomentarisao utiske iz Atine.
„Turnir smo više iskoristili za upoznavanje, da se igrači međusobno upoznaju, da nas upoznaju, da vide na koji način oni nama, ali i mi njima možemo da pomognemo u ovom procesu. Najzadovoljniji smo sa profesionalizmom, ponašanjem košarkaša i sa hemijom koja je tokom ovog turnira bila fantastična. Lično i za mene odlično iskustvo kako su se svi lepo ponašali, međusobno tretirali sa velikim poštovanjem i to nam je dalo neku osnovu da idemo dalje sa velikom motivacijom“, rekao je Karaičić.
Karaičić, koji je između ostalog i asistent Vladi Jovanoviću u Megi, govorio je i o momcima koji su iskočili u odsustvu Teodosića, Micića, Gudurića, Nedovića... Reč je o Ognjenu Dobriću i Aleksi Avramoviću.
View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

„Šegija (Dobrića) znam iz Zvezde, nisam iznenađen što je dobro odigrao, ali opet partije koje su odigrali on i Avramović su posledica timske nesebičnosti, pa su oni u tom trenutku iskočili sa svojom agresivnošću. Ceo tim je radio za njih, ali su i oni za druge, tako da meni je i dalje ta hemija u prvom planu, to je nešto što me je fasciniralo tokom Akropolis kupa“, kaže bivši asistent Saše Obradovića u Crvenoj zvezdi.
Karaičić nije mogao da otkrije status Marko Gudurića, Miroslava Raduljice i Nikole Milutinova koji su upitni za kvalifikacije zbog povrede, pošto je to više pitanje za Igora Kokoškova i doktora reprezentacije. Sa druge strane, već je poznato da Nemanja Nedović neće igrati u kvalifikacijama zbog posledica virusa korona.
„Najiskreniji da budem to je do Igora koji je u kontaktu sa doktorom reprezentacije. Mi dobijemo informaciju kada je ona potpuna i konačna. U ovom trenutku nemam neke novije informacije od one koje je Igor izneo na konferenciji za medije.“
Kratko smo se dotakli i momaka koji su dobili nekoliko dana odmara zbog napornih sezona – Miloša Teodosića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića i Vladimira Lučića.
Karaičić ističe da će pomenuti košarkaši priključit reprezentaciji i da će se staviti na raspolaganje selektoru Srbije.
To je i potvrdio Kokoškov izjavom za zvaničan sajt Košarkaškog saveza Srbije.
„Posle turnira u Atini, ostala nam je još jedna provera pred ulazak u balon i odlučujuće borbe za Olimpijske igre. Imaćemo nakon toga još pet dana za trening i konačno usvajanje svega onoga što želimo da igramo. Priključiće nam se još nekoliko igrača, Micić, Kalinić, Teodosić… Oni su radili u Beogradu, a danas će imati prvi trening sa ekipom. Vreme nam ne ide na ruku, ali iz dana u dan se adaptiramo i trudimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Tokio. Biće nam drago i da malo osetimo publiku, iako u smanjenom kapacitetu. Mislim da će nam prijati da čujemo aplauze sa tribina i podršku reprezentaciji.“
Orlovi su u Atini pokazali zrelost i da ne mora da bude presudno ko nosi dres, već kako ga nosi. Momci poput Dobrića, Avramovića, Anđušića i Petruševa pokazali su da na njih ozbiljno treba da se računa, a „veterani“ poput Jovića, Bjelice, Marjanovića i Milosavljevića unosili su sigurnost i iskustvo igranja velikih mečeva u nacionalnom dresu.
Karaičić je za kraj pričao još malo o atmosferi u reprezentaciji koja je oduvek bila zaštitni znak Srbije.
„Lično me je fascinirao Igorov odnos prema svima koji je ekstremno profesionalan i sve tretira sa velikim poštovanjem, i samim tim mislim da su igrači na isti način odgovorili i njemu i jedni prema drugima. Ne postoji zla krv, dosta je nesebičnosti što se pokazalo tokom turnira. Igrači poštuju jedni druge, podržavaju, vlada zdrava atmosfera i lično ovo je sasvim novo iskustvo za mene. Svi su veliki profesionalci, odlično se ponašaju i na najbolji mogući način reprezentuju zemlju.“
Košarkaše Srbije od 29. juna do 5. jula očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre koje se igraju u Beogradu, a Orlovi u grupnoj fazi igraju sa Filipinima i Dominikanskom Republikom.
Prethodno ih čeka još jedna pripremna utakmica. U sredu u 20 časova srpski košarkaši predstaviće se domaćoj publici protiv Meksika u dvorani Aleksandar Nikolić.
Olimpijske igre u Tokiju na programu su od 23. jula do 8. avgusta.
Srbija osvojila Akropolis kup!
„Ima li neko iz KSS da stane u Nikolinu odbranu?“
Posle slučaja „Jokić“ – novi problem za Srbiju?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala