Finiks zakucao Kliperse uz zvuk sirene

© AP Photo / Matt YorkFiniks Sans
Finiks Sans - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Finiks Sansa poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Los Anđeles Klipersa 104:103, i to nakon što je u dramatičnoj završnici Deandre Ejton zakucao na 0.9 sekundi do kraja preko Hrvata Ivice Zupca.
Finiks se ne šali, osetio je to na sopstvenoj koži supertim iz Los Anđelesa koji je po drugi put nokautiran, te se serija sada seli u „grad anđela“.
Košarkaši Srbije – Akropolis kup - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Bogdan Karaičić za Sputnjik o Akropolis kupu, Dobriću, Avramoviću i atmosferi u reprezentaciji
Klipersima svakako ne ide u prilog i teško im je što igraju bez svoje prve zvezde Kavaja Lenarda, ali način na koji su poraženi u drugom meču od Finiksa je šokantan.
Imali su pobedu u rukama, vodili 103:102 na svega 0,9 sekundi do oglašavanja sirene, a onda neodgovornom odbranom prosuli sve što su gradili bezmalo 48 minuta. Iz auta su Sansi šokirali Kliperse, nakon što je Deandre Ejton pokupio alej-up i preko Ivice Zupca monstruozno zakucao loptu kroz obruč.
Usledila je eksplozija oduševljenja među košarkašima Finiksa i prisutnih navijača.
Ejton je susret okončao sa 24 poena i 14 skokova i nema dileme da je potez protiv Klipersa potez njegove dosadašnje karijere. Najefikasniji akter susreta bio je Pejn sa 29 poena, imao je i devet asistencija, pratio ga je Buker sa 20 poena, dok se kod LA Klipersa istakao Pol Džordž sa 26 poena uz po šest skokova i asistencija.
naredni meč zakazan je za dva dana, a serija se seli u Los Anđeles.
► Posle slučaja „Jokić“ – novi problem za Srbiju?
► Duško Vujošević osvojio titulu u Rumuniji /video/
► Monstruozni Buker – tripl-dabl od 40 poena za pobedu nad Klipersima! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala