Đoković pojačao tim i zagrmeo: „Od vrha do dna moramo da imamo zajednički glas“

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković tokom meča sa Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa
Novak Đoković tokom meča sa Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Asocijacija profesionalnih tenisera PTPA, koju su osnovali najbolji igrač sveta Novak Đoković i Vašek Pospišil imenovala je ljude koji će u narednom periodu biti na čelu udruženja.
Čovek koji je imao višegodišnjeg iskustvo rada u asocijaciji igrača u hokejaškoj NHL ligi - Adam Leri, imenovan je za izvršnog direktora, dok će Keri Sesil biti PR i biće zadužen za odnose sa javnošću.
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Novak i Hrvat pravili šou na Majorki – publika u transu /video/
Takođe, u Savetodavnom odboru biće Bil Ejkman, Majkl Hiršfeld, Rebeka Mekdonald, Katarina Pijetlović i Anton Rabi, a sedište PTPA biće u Kanadi. 
I odmah se oglasio u Novak Đoković, koji je poručio šta će biti cilj svih ciljeva Asocijacije profesionalnih tenisera PTPA.
„Zahvalan sam našem PTPA timu i svim igračima koji su prišli našem timu, kako bi učinili sve da nam svima bude bolje u ovom našem divnom sportu. Želimo da pomognemo svim igračima, ne samo onima koji su među 100 najboljih, kako bismo pristojno živeli i kako bi njihova prava bila zaštićena na terenu i van njega. Od vrha do dna, moramo da imamo zajednički glas, koji će pomoći igračima i danas i u budućnosti“, poručio je prvi reket sveta.
​I Kanađanin Vasek Popsišil bio je oduševljen zbog toga što je PTPA tim dobio nove članove i što će svi zajedno ući u nove pobede.
„Sa Adamom na čelu i sasvim ovim divnim ljudima napravili smo ogroman korak napred ka našem cilju, a to je da stvorimo fer uslove i pristojno okruženje za sve profesionalne tenisere“, izjavio je Vasek.
Novak Đoković je na ovaj način još jednom demonstrirao veličinu i svestranost jer se na sve načine se trudi da pomogne onim slabije rangiranim igračima da ostanu na „teniskoj mapi“ i da imaju za putne troškove kako bi učestvovali na turnirima, i kako bi nastavili profesionalno da se bave sportom koji vole, a u kojem nisu uspešni kao Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i ostali...
Troicki i Milojević korak bliže Vimbldonu, Petrovića pobedio 987. na svetu
► Nadala je samo jedna stvar mogla da razvedri posle Rolan Garosa – Novakov neuspeh
► Đokoviću se „crta“ put ka olimpijskom zlatu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala