Boban „zakucao“ neugodne Meksikance za pobedu Srbije

© Sputnik / Petar TadićKošarkaši Srbije
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Srbije pobedili su Meksiko u poslednjoj pripremnoj utakmici pred kvalifikacije za Olimpijske igre rezultatom 81:77.
Bogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksa - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Posle slučaja „Jokić“ – novi problem za Srbiju?
Orlovi su ovoga puta imali nešto teži posao u odnosu na duel u Atini kada su protiv Meksika slavili sa više od 40 poena razlike.
Najefikasniji u srpskom timu bio je Boban Marjanović sa 20 poena i devet skokova, Stefan Jović je imao osam poena, te po šest skokova i asistencija, dok su Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević i Filip Petrušev upisali po sedam.
Po šest su imali Danilo Anđušić, Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić, a u strelce se nije upisao samo Vanja Marinković.
Izabranici selektora Igora Kokoškova nisu najbolje otvorili utakmicu, dopustili su protivniku veliki broj otvorenih šuteva, te je Meksiko posle sedam minuta igre poveo 18:11.
Ipak, do kraja četvrtine srpski košarkaši uspeli su da smanje priključak i posle deset minuta igre rezultat je bio 17:21.
Gosti iz Južne Amerike nastavili su da rešetaju srpski koš, a posebno raspoložen bio je Mendes sa 12 poena (4/4 za tri).
​Orlovi su držali priključak, pogađali su Marjanović, Petrušev i Anđušić, ali u prvom poluvremenu uglavnom su Meksikanci bili u prednosti.
Konačno, na kraju druge deonice naši košarkaši preuzeli su vođstvo i na pauzu se otišlo sa +2, 45:43.
Na startu drugog poluvremena aktuelni vicešampioni Evrope i Olimpijskih igara serijim pogodaka uspeli su da se odlepe i dođu do dvocifrene prednosti, 60:48.
Međutim, usledio je veliki pad koncentracije, te je Meksiko iskoristio greške Orlova i uspeo da smanji na svega -3, 60:57. To nije bio konačan rezultat deonice jer je Miloš Teodosić pogodio uz zvuk sirene za 63:57 posle trideset minuta igre.
Srpski košarkaši početkom poslednje deonice koševima Milosavljevića, Marjanovića i Jovića ponovo su stvorili +10, 72:62.
Do kraja utakmice rutinski su održavali prednost i na kraju su ostvarili i četvrtu pobedu u isto toliko utakmica na pripremama.
​Orlove za šest dana očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre koje su na programu od 29. juna do 6. jula.
► „Iza Jokićeve odluke postoji neki problem“
► Amerikanci su „izdali“ braću Pavićević
► Srbija je žrtva kovida, ali srećom – Nedović nije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala