Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Posle slučaja „Jokić“ – novi problem za Srbiju?

© AP Photo / Curtis ComptonBogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksa
Bogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksa - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije će i definitivno biti bez Bogdana Bogdanovića u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali i pored toga postoji još jedan zabrinjavajući faktor.
Bogdanovićevi Atlanta Hoksi uspeli su da savladaju Filadelfiju i plasiraju se u finale Istočne konferencije, gde ih očekuje duel sa Milvoki Baksima.
S obzirom da finalna serija počinje u noći između 23. i 24. juna, a da su kvalifikacije za OI, koje se održavaju u Beogradu, na programu od 29. juna, nemoguće je da bivši bek Partizana bude tu na vreme.
To, doduše, ne predstavlja veliki problem za Orlove, jer su šanse da se Bogdan pojavi na kvalifikacijama bile ionako male, sve i da je Atlanta izgubila od Filadelfije.
Na najboljeg srpskog beka se računa ukoliko se Srbija plasira na Igre u Tokiju, gde je već ostala bez najboljeg igrača planete, Nikole Jokića.
Ukoliko serija Hoksa i Baksa ode u sedam utakmica, taj meč bi bio na programu 6. jula, a ukoliko Atlanta napravi još jedno iznenađenje i plasira se u veliko finale – tek onda nastaje problem.
Ako se serije finala Istoka i Zapada oduže i ukoliko to bude slučaj sa velikim finalom, moguće je da poslednji meč NBA sezone bude odigran 22. jula.
Početak Olimpijskih igara je, podsetimo, zakazan za 23. jul – samo dan nakon potencijalno poslednjeg dana sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.
Marvin Begli treći – košarkaš Sakramento Kingsa - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Neoprostiva greška Vlada Divca
Taj razlog, ali i onaj koji se tiče Bogdanovićeve povrede kolena čiji stepen trenutno nije poznat, značajno će uticati na to da li će dvadesetosmogodišnjak iz Beograda otputovati u Tokio.
Vredi podsetiti da je Jokić odjavio poziv selektora Kokoškova posle izuzetno naporne sezone iako je imao oko mesec i po dana odmora do početka Igara.
Prema dostupnim informacijama, Bogdan želi da učestvuje na Olimpijskim igrama, ali posle analize postojeće situacije, teško da bi mu iko mogao zameriti ako od istih odustane.
Šta je pravi razlog Jokićevog „ne“ Srbiji?
Srbija osvojila Akropolis kup!
Monstruozni Buker – tripl-dabl od 40 poena za pobedu nad Klipersima! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala