Posle slučaja „Eriksen“ još jedna opomena na EP

© AP Photo / Darko BandicAdam Salaj
Adam Salaj - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Kapiten Mađarske Adam Salaj doživeo je toplotni udar na utakmici drugog kola Evropskog prvenstva sa Francuskom koji je završen bez pobednika - 1:1. Iz Mađarskog nacionalnog tima stigla je zvanična potvrda šta je bio razlog izmene već u 26. minutu.
Slučaj „Eriksen“ kada se kapiten Danske reprezentacije iz čista mira samo srušio na travu Parken stadiona u Kopenhagenu protiv Finske, šokirao je fudbalski svet i šire. Jezive scene kako nepomično leži, dok ga reanimiraju defibrilatorom još dugo će ostati urezenane, ali je najbitnije da je preživeo i da se oporavio.
Aleksandar Dragović - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
„Nisu svi sa -ić' u prezimenu u Austriji prošli dobro kao ja“
Ipak, jasno je da veliki broj napornih utakmica kao i visoke temperature na Evropskom prvenstvu, pre svega one od 15 časova, kao što je bio slučaj sa susretom Mađarske i Francuske ostavljaju posledice po ljudski organizam.
Tako je Adam Salaj osetio vrtoglavicu i mučninu, baš u trenucima koji je bio rezervisan za rashlađene igrača obe selekcije. Ipak, nije se osećao dobro ni posle konzumirane tečnosti, te je kapiten Mađarske već u 26. minutu morao da napusti igru, a zamenio ga je Nemanja Nikolić.
​Spekulisalo se u prvi mah da je toplotni udar razlog, da bi nekoliko dana kasnije stigla i zvanična potvrda iz mađarskog nacionalnog tima. Jasno je da je posle slučaja „Eriksen“ u pitanju još jedna ozbiljna opomena zbog napora i visokoh temperatura, pa bi UEFA morala ozbiljnije da se pozabavi ovim problemom.
Ono što je dobra vest jeste da će iskusni Salaj predvoditi svoju selekciju u meču odluke u „grupi smrti“ protiv Nemačke, koji je zakazan za sredu od 21 čas.
► Bilo ga je sramota, a onda je lupio „šamar“ Ronaldu /foto, video/
► Belgija maksimalna – Finci se nadaju čudu
► Kraj za Rusiju na Evropskom prvenstvu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala