Izrael ima novo oružje /video/

© AP Photo / Ariel SchalitIzraelski dron „Heron“
Izraelski dron „Heron“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Izraelska vojska predstavila je novo oružje kojim se uz pomoć lasera bori protiv dronova.
Ministarstvo odbrane Izraela predstavilo je video na kom se vidi dejstvo novog oružja. Ono je smešteno u civilni avion „cesna“ i uz pomoć veoma jakog lasera obara dronove, što se vidi na snimku.
Janiv Rotem, šef vojnog istraživanja i razvoja u Ministarstvu odbrane, objasnio je u saopštenju da laserski sistem, koji je trenutno instaliran u civilni avion, može da nacilja mete na udaljenosti od kilometar sa preciznošću od 100 odsto.
On je objasnio da je Izrael među prvim državama koje su razvile takvu tehnologiju, te da je to deo razvoja laserskog sistema koji će se koristiti iz vazduha.
Laserski sistem Peresvet - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2020
Rusija pravi novo lasersko oružje za uništavanje dronova
Izraelski mediji navode da laserski sistem može da cilja mete bez obzira na vremenske okolnosti. Planirano je da laseri u budućnosti imaju domet od 20 kilometara, sa snagom od 100 kilovata, te da sistem bude instaliran u veći avion tokom sledeće test faze.
Takođe, namera Izraela je da u narednih 10 godina usavrši sistem koji bi mogao da cilja mete na udaljenosti od više stotina kilometara.
Izrael planira da razvije laserske PVO sisteme koji bi se koristili na letelicama, sa zemlje, te na vozilima koja bi pratila jedinice.
U planu je da zemaljski sistem, koji će imati domet od 10 kilometara i snagu od 100 kilovata, bude aktivan od 2024. godine i raspoređen na granicu sa Pojasom Gaze kao dopuna sistema „Gvozdena kupola.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala