Rusija pravi novo lasersko oružje za uništavanje dronova

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLaserski sistem "Peresvet"
Laserski sistem Peresvet - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji se prave laserski sistemi koji su predviđeni za borbu protiv dronova, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Sergej Krivoručko za list „Krasna zvezda“.
„Trenutno se radi na stvaranju drugih laserskih sistema za borbu protiv bespilotnih letelica (osim sistema 'Peresvet'), i borbu protiv optičkih i optičko-elektronskih sredstava protivnika. Oni se integrišu sa vatrenim oružjem oklopnih vozila za borbu protiv visoko preciznog oružja“, rekao je Krivoručko.

Prema njegovim rečima, pravi se i radio-frekvencijski sistem za funkcionalno uništavanje elektronske opreme bespilotnih letelica. Krivoručko je podsetio da su od 2019. godine na borbeno dežurstvo stupili svi laserski sistemi „Peresvet“.

Kako je rekao načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, „Peresvet“ se od decembra 2019. godine koristi za zaštitu pokretnih ruskih raketnih sistema.

Ranije je izvor iz vojno-industrijskog kompleksa saopštio da su ruska preduzeća počela da rade na najnovijem radarskom sistemu dugog dometa na bazi dronova helikopterskog tipa. On će pratiti male protivničke dronove na malim i izuzetno malim visinama i omogućavaće da se na njih navode raketni sistemi snaga PVO.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala