Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Đokoviću se „crta“ put ka olimpijskom zlatu

© AP Photo / Christophe EnaDominik Tim
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković će biti prvi favorit na Olimpijskim igrama u Tokiju, a put ka prvom olimpijskom zlatu mu je dodatno olakšan odustajanjem Rafaela Nadala, ali i Austrijanca Dominika Tima, još jednog igrača koji se nalazi među najboljima na planeti.
Vest koja je šokirala svetski tenisku javnost bila je da najbolji španski teniser svih vremena neće učestvovati ni na Vimbldonu ni na Olimpijskim igrama, što je s obzirom na njegove godine umanjilo nade Španaca da će im Nadal potencijalno doneti još koju medalju sa Igara.
„Činjenica da su između Rolan Garosa i Vimbldona samo dve nedelje ne olakšava oporavak mom telu, posle uvek zahtevne sezone na šljaci. Mnogo naporno sam radio protekla dva meseca i ova odluka se odnosi na srednjoročne i dugoročne planove“, objasnio je tridesetpetogodišnji Nadal koji je za tri učešća na Olimpijskim igrama Španiji doneo dve zlatne medalje.
Sada je sličnu odluku doneo i Dominik Tim, osam godina mlađi teniser od Nadala, a sudeći prema cilju koji je postavio (Vimbldon ispred Olimpijskih igara), može se proceniti da individualni uspeh stavlja ispred nacionalnog.
Time se put ka olimpijskom zlatu dodatno otvorio Novaku Đokoviću, koji je svakako prvi favorit za osvajanje Igara. Kako stvari stoje, uzimajući u obzir konkurenciju i formu srpskog igrača, Novaku najveći problem trenutno predstavlja odluka organitatora u Tokiju, jer je prethodno istakao da jedina opcija zbog koje bi mogao da propusti OI potencijalno postoji ukoliko ne bude dozvoljen ulazak navijačima.
„Poslednje dve nedelje trenirao sam žestoko i počeo sam da napredujem malo po malo na planu kondicije i koncentracije. Moj cilj je naporan rad narednih nedelja i da dam sve od sebe na Vimbldonu i da odbranim titulu na US Openu“, naveo je Austrijanac na Tviteru.
Ipak, Tim je istakao da mu ova odluka pada teško, jer „ne postoji veća čast nego da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama“.
„Želim čitavom austrijskom timu da im put u Tokio prođe u najboljem redu. Mlad sam i nadam se da ću igrati za Austriju u Parizu 2024“, istakao je Tim.
Podsetimo, najbolje rangirani austrijski teniser, od osvajanja svoje jedine Grend slem titule u karijeri, na prošlogodišnjem US openu, bori se sa mentalnim pritiskom, te tokom ove sezone nije uspeo da ostvari nijedan zapaženi rezultat, a ispadanje u prvom kolu Rolan Garosa poslednji je u nizu primera loše forme u kojoj se nalazi.
Tim je nakon Otvorenog prvenstva Francuske raskinuo saradnju sa svojim menadžerom Hervingom Štrakom, te je jasno da Austrijanac i dalje prolazi kroz težak period u smislu igre i motivacije, pa je odustajanje od Olimpijskih igara kap u moru ideja koje sprovodi u delo ne bi li se vratio na šampionski put.
U Njujorku je bio glavni bez Đokovića, ali je slavu pretvorio u noćnu moru
Nije hteo da dođe u Beograd – zbog „negativnog vrtloga“
Šok – Nadal odustao od Vimbldona i Olimpijskih igara!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala