Mihajlovićev poklon Italiji

© REUTERS / RICCARDO ANTIMIANIManuel Lokateli
Manuel Lokateli - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Pratite nas
Manuel Lokateli, vezista Sasuola, bio je heroj Italije u rutinskoj pobedi nad Švajcarskom (2:0), postigavši oba gola u drugom kolu Evropskog prvenstva. Treba podsetiti da je njega na veliku scenu „lansirao“ Siniša Mihajlović u periodu dok je vodio slavni Milan.
Siniša Mihajlović, aktuelni trener Bolonje, je u periodu od 2015. do 2016. godine bio na klupi roso-nera. Činjenica je da se Srbin nije dugo zadržao na "San Siru", ali je njegov boravak tamo i te kako ostavio trag. Iznedrio je nekoliko zvezda italijanskog fudbala. 
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Ekskluzivno: Mamić za Sputnjik o „šansama“ Hrvatske, usponu Srbije i prognozama za Evropsko prvenstvo
To se pre svega odnosi na jednog od najboljih golmana današnjice Đanluiđija Donarumu, a tu je i daroviti vezista Manuel Lokateli koji je trenutno u centru pažnje posle golova „sajdžijama“.
Upravo je Siniša Mihajlović prekomandovao tinejdžera Lokatelija iz omladinskog u prvi tim Milana, i tu je krenuo njegov uspon na velikoj pozornici. Prepoznao je Miha talenat u srčanom igraču sredine terena sa strašnom levom nogom, što je inače Sinišin zaštitni znak.
Ruku na srce, Mihajlović je smenjen pre nego što je Lokateli debitovao u Seriji A za prvi tim roso-nera, ali ga je srpski stručnjak svakako priključio A timu Milana i to ne sme da se zaboravi.
​Lokateli, koji sada ima 23 godine, jedan je od ključnih fudbalera Italije koja deluje impozantno na Evropskom prvenstvu i na poslednjih deset utakmica nije primila gol.
Baš kao što je Siniša Italijanima poklonio Donarumu, isti je slučaj i sa Lokatelijem, igračem sa strašnom levicom koja će tek da razara protivničke mreže, kako na Evropskom prvenstvu, tako i širom Italije. 
O šansama Italije na Evropskom prvenstvu za Sputnjik sport je u emisiji Miljanov korner govorio nekadašnji reprezentativac Rade Bogdanović.
► Holandija u osmini finala – bleda Austrija nemoćna u Amsterdamu
► Stepijeva kontra: Francuzi marširaju ka tituli, Nemci će brzo kući
► Perina rabona: Od kokoške do Ronalda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala