Hrvatska u crvenom alarmu: „Da se ne lažemo...“

© AP Photo / Paul EllisFudbaleri Hrvatske
Fudbaleri Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Hrvatske je doživela novi šamar na Evropskom prvenstvu, remijem (1:1) za Češkom, koji ih ostavlja samo na jednom bodu posle dva meča i stavlja pod znak pitanja plasman u dalji tok takmičenja.
Fudbaleri Hrvatske protestuju kod glavnog sudije meča protiv Češke - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Hrvati na korak do eliminacije sa EP! /video/
Izabranici selektora Zlatka Dalića nisu uspeli da osvoje tri boda i to je upalilo sve alarme u fudbalskoj Hrvatskoj.
Čak su i češki mediji apostrofirali da u hrvatskom timu nešto „ne štima“.
„Nedavno je Dejan Lovren kritikovao mlađe igrače pa je ublažio izjavu, ali se vidi da među Hrvatima nema hemije. Kod proslave gola je sve bilo jasno, postigli su prvi gol na Evropskom prvenstvu, gol koji ih ostavlja u igri za drugi krug, ali su ga proslavili hladno“, navodi se.
Upravo je Lovren bio krivac za gol Češke, pošto je skrivio jedanaestarac udarivši laktom u glavu napadača Češke Patrika Šika.
„Kako da ne budem razočaran? Nisam ga ni video! Išao sam na loptu, tako skačem ceo život. Kako da skačem, bez ruku? Nikada ne bih svirao penal za to, ni sudija nije odmah video šta se desilo, kasnije je doneo odluku“, naveo je Lovren.
​Defanzivni fudbaler je bio komentarisan i tokom meča, kada je u izglednoj prilici, pri slobodnom udarcu sa oko dvadesetak metara, on bio izvođač, što dosad nije bio slučaj i prednost su imali uglavnom vezni fudbaleri.
„Lovren izvodi slobodne udarce. Stanje u reprezentaciji je još haotičnije nego što sam mislio“, naveo je analitičar Tomislav Globan.
Sam Lovren je posle utakmice priznao da „neke stvari ne štimaju“.
„Nemojmo da se lažemo, ne izgledamo dobro. Moramo svi sesti i razgovarati, neće biti dobro ako ovako nastavimo. Nije svemu kraj“, naveo je Lovren.
I nije, Hrvati protiv Škota u poslednjem kolu Grupe D imaju šansu da pobedom odu dalje, ali je jasno da neće imati lak posao.
„Biće teško, igra se pred njihovom publikom. Moramo da dođemo sebi, da popričamo i pripremimo se za Škotsku“, rekao je Ivan Perišić.
Odlučujući meč za Hrvatsku na programu je u utorak od 21.00.
► Škoti odoleli Englezima! /video/
► UEFA reagovala zbog Ronaldovog „performansa“ /video/
► Od heroja do tragičara – Dubravka poklonio pobedu Švedskoj!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala