Zvanično – Ivanović u Zvezdi, vratio se i kapiten!

© Foto : KK Crvena zvezdaNikola Ivanović novi je igrač KK Crvena zvezda
Nikola Ivanović novi je igrač KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Crnogorski plejmejker Nikola Ivanović i bivši kapiten kluba Luka Mitrović prva su pojačanja Crvene zvezde za narednu sezonu.
Ivanović će preći u crveno-beli tabor iz podgoričke Budućnosti, objavio je klub sa Malog Kalemegdana, i potpisati dvogodišnji ugovor.
Dvadesetsedmogodišnjak će se preseliti u Beograd nakon što mu je ovog leta istekao ugovor.
Reprezentativac Crne Gore je za Budućnost igrao od 2017. godine, a član kluba bio je i od 2011. do 2015, kada je prešao iz Mornara. U međuvremenu igrao je još i za Megu, AEK i Orlandinu.
Ivanović je Budućnost vodio do titule ABA lige 2018. godine, gde je upravo Zvezdu savladao u finalu. Pet puta je bio šampion Crne Gore, sedam puta crnogorskog Kupa, dok je u dresu Mege osvojio Kup Srbije i bio MVP tog takmičenja.
Minule sezone je u ABA ligi prosečno beležio 12,9 poena i 4,9 asistencija, a krase ga dobre plejmejkerske sposobnosti i šut za tri poena.
Mitrović će se vratiti u ekipu u kojoj je nekada bio kapiten, pošto je u petak uveče potpisao takođe dvogodišnji ugovor.
Sada već 28-godišnji krilni centar iz Novog Sada je proveo u Crvenoj zvezdi čak pet sezona, od 2012. do 2017. godine, da bi zatim igrao za Bamberg, Manresu, Hapoel iz Jerusalima i, do kraja minule sezone, Budućnost.
Mitrović je sa crveno-belima osvojio tri ABA lige, tri šampionata Srbije i četiri Kupa Srbije.
„Luka Mitrović se vraća na mesto na kojem se najbolje oseća, koji zna šta znači nositi dres Crvene zvezde i koji najbolje zna šta znači reč 'kuća'“, navodi se na sajtu crveno-belih.
Slučaj „Jokić“ – Muta: I bez Divca smo bili prvaci; Paspalj: Amerikanci su na većim mukama
Pobeda Srbije u Grčkoj – Dobrić i Petrušev se nameću Kokoškovu /foto, video/
„Jokić je rekao da želi da igra sve utakmice“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala