Evropska odbrana i „rafalna paljba“ obezbedili Milvokiju majstoricu

© Foto : fiba.basketballGrčki reprezentativac Janis Adetokumbo na zagrevanju pred meč sa SAD
Grčki reprezentativac Janis Adetokumbo na zagrevanju pred meč sa SAD  - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Košarkaški Milvokija uspeli su da izbore sedmi meč u polufinalu Istočne konferencije, nakon što su na svom terenu pobedili Bruklinov supertim - 104:89 (26:19, 33:29, 19:19, 26:22). Ponovo je dvojac Baksa - Kris Midlton i Janis Adetokunbo bio nerešiva enigma za Durenta i ostale zvezde, pa je drama dodatno dobila na težini - igraće se majstorica.
Maestralna, praktično evropska defanziva Milvokija, koji je „zveri“ iz Bruklina - Kevina Durenta, Džejmsa Hardena, Blejka Grifina sveo na mizernih 89 poena.
Srpski reprezentativac Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Slučaj „Jokić“ – Muta: I bez Divca smo bili prvaci; Paspalj: Amerikanci su na većim mukama
U tome leži ključ uspeha, dok su naravno s druge strane Kris Midlton sa 38 poena uz 10 skokova i pet aistencija, kao i Janis Adetokunbo koji je ubacio 30 poena uz 17 skokova i tri asistencije, bili kobni po rivala, čiji su koš neumorno zatrpavali. 
Midlton koji je bio najefikasniji akter susreta uspeo je da „stavi u džep“ neretko nezaustavljivog Hardena čiji je košgeterski učinak bio svega 16 poena. 
Jedini raspoložen za igru u redovima Bruklinovog supertima po običaju je bio Kevin Durent, utakmicu je zavrio sa 32 poena, a Grifin je brojao do 12.
Midlton i Adetokunbo imali su podršku Drua Holideja koji  je odigrao maestralan meč, te je uz njegovo ime na semaforu bilo ispisano 21 poen, osam skokova i pet asistencija za bezmalo 43 minuta provedenih na parketu.
​I zaista, Milvoki je od prvog do poslednjeg minuta vrlo dobro znao šta radi, bili su izuzetno organizovani, kako u fazi odbrane tako i u fazi napada. Uvodne dve četvrtfine dobili su ukupno 11 razlike, pa su u nastavku bez većih problema uspeli da održavaju stečenu prednost.
Na taj način uspeli su da upišu bitan trijumf, da kreiraju dramu u polufinalu Istočne konferencije, s obzirom na to da su stigli do izjednačenja u ukupnom rezultatu 3:3, pa će imati priliku da u majstorici prirede pravo malo čudo.
Sedmi, odlučujući meč, biće odigran u Bruklinu, a interesantno je da u dosadašnjem odmeravanju dva tima nije viđen brejk.
Oba tima odbranila su domaći teren, pa ostaje da se vidi da li Baksi imaju keca u rukavu da iznenade favorizovanog protivnika ili će se ponovo razgoropaditi monstrumi iz Bruklinovog supertima i plasirati se u finale.
► Vilson predstavio zvaničnu NBA loptu za sezonu 2021/2022
► Srpske dame posle drame nokautirale Italiju
► Jokić otkazao sopstvenu svečanost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala