DF: Rezolucija o Srebrenici sramnija od priznanja tzv. Kosova

© AP Photo / Risto Bozovic Andrija Mandić i Milan Knežević
 Andrija Mandić i Milan Knežević  - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Lideri najuticjanijeg vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević saopštii su danas da taj savez ne priznje rezoluciju izglasanu u crnogorskom parlamentu o Srebrenci, kojom su, kako su istakli, Srbija, Republika Srpska i srpski narod označeni genocidnim.
Upozorili su da dugoročno to znači ukidanje Republike Srpske, kao i da je taj dokument za Crnu Goru sramniji od priznanja nezavisnosti lažne držve Kosovo.
Nakon usvajanja te rezolucije i razrešenja ministra pravde Vladimira Leposavića, oni su na konferenciji za novinare saopštili da će sada stranke, u okviru koalicije koja je na prošlogodišnjim izborima nastupala na listi "Za budućnost Crne Gore", odlučiti o daljim koracima u novonastaloj političkoj krizi.
"Donošenje takve odluke je važno, ona je teška i o njoj moraju da razgovaraju najvažniji predstvnici naroda i stranakački predstavnici", rekao je Mandić.
Nakon što su sinoć u crnogorskom parlamentu, Bečić, Abazović, Krivokapić napravili koaliciju za izglasavanje rezolucije o Srebrenici sa strankom aktuelnog predsednika Crne Gore, ili će naprave otklon od bivšeg režima ili će se ići na nove parlamentarne izbore, rekao je Knežević.
Podsetio je i da je Krivokapić za mesec dana trebalo da ode u prvu zvaničnu posetu Srbiju i dodao da se nada do toga sada neće doći, kao i da tu priliku neće imati ni članovi njegove vlade.
Ukazao je da će aktueli politički trenutak uticati na turističku sezonu.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Vučić: Odgovorićemo vlastodršcima u Crnoj Gori onako kako zaslužuju /video/
"Mi sada treba da kažemo građanima Srbije i Republike Srpske: dođite vi genocidni ljudi da trošite novac u Crnoj Gori", rekao je Knežević i upitao ko će za krah sezone biti odgovoran.
Mandić je tragičnim i sramotnim označio ponašnje Bečića, Abazovića i Krivokaića, koji su pristali da se priklone Milu Ðukanoviću i srpski narod i Srbiju označe genocidnim.
Istakao je da je u ratnim godinama od 91. do 95. na vlasti bio DPS Mila Ðukanovića i da je upravo ta valst odgovorna za sve ono što se dešavalo na području bivše Jugoslavije, a što, kako je rekao, sada pokušavaju da pripišu nekom drugom.
"Ako je Crna Gora nešto uradila u tom periodu to se mora pripisati DPS-u i Ðukanoviću", jasan je bio Mandić.
Poručio je i da su Srbi u Crnoj Gori shvatili kolika je njihova snaga na prošlogodišnjim izborima i dodao da DF nikome neće polagati račune.
Sam će, kazao je, donositi odluke i neće pitati ni Srbiju, ni Rusiju, ni EU, kao ni Aleksandra Vučića.
"Ali ponosni smo na to što su taj Vučić i Srbija uradili na korist Crne Gore", kazao je Mandić i dodao da je očigledno da Srbija i srpski narod moraju da trpe udarce iz Crne Gore "počev od priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo, pa do sada da je srpski narodni genocidan".
"Mi ne pristajemo na usvojenu rezoluciju, znamo da ova većina koja se uspostavila u parlamentu nije većina naroda, taj narod želi da da odgovor na ovu priču koja nema nikakve veze sa realnim životom i sa onim što nas čeka u budućnost", rekao je.
Knežević je rekao da je sinoć usvojena rezolucija o Srebrenici u crnogorskom parlamentu sramnija od priznanja tzv. Kosova.
"Njihova rezolucija u svojim temeljima im za cilj dugoročno ukidanje RS, i stvaranje lansirane lampe ka Srbiji pred izbore za predsednika i gradinačelnika Beograd naredne godine", rekao je Knežević
Upitao je one koji su optuživali DF za izdaju, da su, kako je rekao, uzeli novc od DPS - ko nas izdate.
"Milo se sinoć vratio kroz rezoluciju o Srebrenici, a pitanaje i da li je uopšte odlazio posmatrajući poteze koje je Krivokapić potezao na unutrašnjopolitičkom i spoljnopolitičkom planu", rekao je.
Samo je, istakao je, Krivokapić uspeo da sopstveni narod proglasi genocidnim i potvrdio odluku Đukanovića da protera srpskog ambasadora.
"Samo on je uspeo da proširi sankcije Rusiji i da nas posvađa sa jedinim bratskim narodom - srpskim i ruskim", rekao je Knežević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala