Bugarski političar navija za Makedoniju u fudbalu: To je druga bugarska reprezentacija

CC0 / Unsplash / Fudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Bivši ministar odbrane Bugarske i lider VMRO BND Krasimir Karakačanov priznao je u emisiji televizije „Bugarska 24“ da navija za makedonsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u fudbalu.
„Naravno, jer to je reprezentacija druge bugarske države. Činjenica je da Zaev i drugi političari ne žele da priznaju istorijsku istinu, ali na kraju krajeva oni su naši sunarodnici. I, ako već naša reprezentacija nije mogla da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo, naravno da ću onda navijati za drugu bugarsku reprezentaciju. A za koga da navijam, za Tursku?“, sa ironijom je naveo Karakačanov.
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Nisu nam potrebni posrednici: Predsednik Bugarske o pomoći EU u pregovorima sa Skopljem
Lider VMRO je prokomentarisao i posetu makedonskog premijera Zorana Zaeva Sofiji. Prema njegovim rečima, Zaev, i da nije tokom posete potpisao nikakva dokumenta, ostaje u igri, s obzirom da je poslušao savet predsednika Francuske Emanuela Makrona da se „dogovori sa Sofijom“ o spornim pitanjima.
Makedonski političar je računao na to da u Bugarskoj, pred parlamentarne izbore, ni predsednik Rumen Radev, ni vlada neće ići na ustupke na temu Makedonije, smatra Karakačanov.
„Zaev je demonstrirao aktivnost. On je pokazao: ja sam aktivan, ja idem u posetu, a oni tamo u Sofiji su loši i ne žele da idu. A naši su pali na ovu igru. On je došao zbog toga da pokaže Evropljanima, kako se on stalno trudi, a da su oni ti koji su loši. U tome se sastoji njegova igra“, ogorčen je lider VMRO.
Podsetimo se, tokom prošlog dana makedonski premijer se sastao sa premijerom Bugarske Stefanom Janjevom i predsednikom Rumenom Radevom. Janjev je izrazio spremnost da obezbedi otvoren dijalog među državama, predložio da potpišu novi ugovor sa konkretnim rokovima i uslovima, koji se ne nalaze u Ugovoru o dobrosusedstvu iz 2017. godine.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala