„Đoković je mašina – mnogo pametan, jak i smiren“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Mats Vilander i Miša Zverev, bivši teniseri a trenutno analitičari Eurosporta, prokomentarisali su 19. Grend slem titulu Novaka Đokovića i najavili potencijalno osvajanje takozvanog „kalendarskog slema“ – prema mnogima najvećeg uspeha koje postoji u tenisu.
Đoković je pobedio Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa i drugi put u karijeri podigao trofej u Parizu.
I Vilander i Zverev su pohvalili Novaka zbog načina na koji je uspeo da se vrati od 0-2 u setovima i u petom setu izgleda kao da je spreman da još nekoliko sati provede na terenu, iako je meč ušao u peti sat igre.
„Gledao sam Novaka kada se spremala ceremonija dodele pehara i izgledalo mi je kao da se već priprema za Vimbldon. Bio je toliko fokusiran. Mislim da on već razmišlja o tome protiv koga će igrati na Vimbldonu i kako će igrati, kao i o tome da mora da se posveti pripremi i oporavku – on je mašina“, istakao je Zverev.
„Novak je potpuno zaboravio koji je rezultat kada je gubio sa 2-0 u setovima krenuo je da igra prave udarce u pravom trenutku. Izgledao je sve svežije kako je meč odmicao, bio je mnogo pametan, jak i smiren. Izgledao je nepobedivo u trećem, četvrtom i petom setu“, dodaje Vilander.
S obzirom da je prethodno osvojio i Australijan open, srpski teniser bi mogao da postane tek treći teniser koji je u istoj godini osvojio sva četiri Grend slema.
To je prethodno pošlo za rukom Donu Badžu (1938) i Rodu Lejveru (1962, 1969), dok Novak trenutno u svom vlasništvu ima „samo“ takozvani „Nole slem“, odnosno trofeje sa sva četiri Slema u istom trenutku, ali ne osvojenih u istoj kalendarskoj godini.
„Nastavljamo sezonu gde će Novak biti najverovatnije favorit na Vimbldonu i na US openu. Izgledao je baš sveže na kraju (finala RG), čak i zastrašujuće dobro i motivisano“, rekao je Vilander, sedmostruki Grend slem šampion.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
U inat svima!
„Novak je legenda, na putu je da osvoji sva četiri Slema u istoj godini. Ne znam da li će se to desiti, ali to bi bilo neverovatno, posebno uzimajući u obzir kako je došao do pobede ovde“, objasnio je Miša Zverev, nekada 25. teniser sveta.
Iskusni Nemac, stariji brat Novakovog rivala Aleksanera Zvereva, objašnjava da Srbinovi kvaliteti nisu samo vezani za teren.
„Lepo je bilo videti da Novak može da bude borac na terenu, ali džentlmen van terena. On uvek razmišlja o svemu i nikada ne izgleda kao da igde žuri na terenu, ali ni van terena. U njemu vlada potpuni mir. Potpuno sam ostao bez teksta jer je to što je on pokazao bilo neverovatno“, podvukao je Zverev.
​A šta uspesi Đokovića predstavljaju za Srbe u dijaspori, možete čuti iz ugla Stefana Popovića, glumca i voditelja koji je rođen u dalekoj Australiji. Ispričao nam je kako mu je Srđan Đoković poklonio skupocenu kartu u Melburnu, kao i šta ga je vratilo korenima, pa sada živi i radi u Srbiji.
Beker: Đoković crpi energiju iz „svetog brda“
Pevaj Novače, slavi Srbijo! /video/
Veliki si Novače – neprocenjiva reakcija dečaka na poklon Srbina /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala