Čuveni trener se obrukao zbog izjave o Đokoviću

© AFP 2023 / DAVID GRAYPatrik Muratoglu, levo, gleda meč Serene Vilijams
Patrik Muratoglu, levo, gleda meč Serene Vilijams - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Patrik Muratoglu, bivši teniser a sada već čuveni trener, pred početak Rolan Garosa izazvao je buru otpisavši Novaka Đokovića, za kojeg, inače, tvrdi da je bolji od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
Đoković je u Parizu osvojio drugu titulu na Rolan Garosu, ukupno 19. na grend slemovima u karijeri, čime je ućutkao mnogobrojne kritičare.
Muratoglu, inače bliski saradnik Novakovog protivnika u finalu Stefanosa Cicipasa, uvek je uzdizao uspehe srpskog tenisera, ali je pred početak Rolan Garosa imao zanimljivo viđenje situacije.
„Samo statistička potvrda onoga što odgovaram svake godine kada me pitaju o potencijalnom pobedniku Rolan Garosa“, tvitovao je Muratoglu na objavu da Nadal u Parizu ima 98 posto pobeda.
Francuski stručnjak je zatim objasnio da ni 2021. godine neće biti promena – zbog čega se propisno obrukao, kada se pogleda tok turnira.
„Jedini neizvestan trenutak na Rolan Garosu je koga će Rafa pobediti u finalu“, dodao je Muratoglu aludirajući na to da Đoković nema šanse da osvoji turnir u Francuskoj.
Nakon što je Novak u polufinalu pobedio trinaestostrukog šampiona Nadala, Muratoglu je „promenio ploču“ objasnivši da je Srbin najveći teniser svih vremena.
„Đoković je najbolji od njih trojice (Nadala i Federera prim. aut). Ako su svi na svom vrhuncu, on će pobediti. Istorija je to pokazala. Za mene je on najjači“, objasnio je stručnjak grčkog porekla i dodao:
„Igrati protiv Novaka je najveći mogući izazov“.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
U inat svima!
Iako je Muratoglu potpuno pogrešno analizirao Otvoreno prvenstvo Francuske, njegova izjava posle Novakove pobede nad Rafom se ne može smatrati „vađenjem“, jer je isto smatrao i ranije.
Trener Serene Vilijams je u intervjuu 2019. godine imao sličnu izjavu.
„Došao je posle njih, kada su već dominirali, i pokazao da može da pobedi obojicu. Postao je prvi teniser sveta, ostao je na prvom mestu i to je uradio nekoliko puta. Koliko god to bilo teško reći, on je bolji od njih dvojice. Mnogi neće biti saglasni sa mnom, ali ja u to verujem“, objasnio je tada vlasnik čuvene teniske akademije u Francuskoj.
Publika američkog novinara nije verovala u Đokovića
Đoković: Ostvario sam san!
„Demoni“ ponovo izašli iz Medvedeva, uplašila se i njegova žena /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala