Vučić najavio ukidanje i umanjenje poreza za tri kategorije građana /video/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić, predsednik Srbije
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio ukidanje obaveze plaćanja poreza za obveznike mlađe od 40 godina, zatim trogodišnje oslobađanje poreza na zarade zaposlenih koji prvi put ulaze na tržište rada, kako i oslobađanje poreza i doprinosa za istraživačke centre.
To će doprineti većem zapošljavanju mladih i dodatni podsticaj za domaće kompanije da ulažu u te centre, dodao je.
"Ukinućemo obavezu plaćanja godišnjeg poreza na dohodak za građane mlađe od 40 godina. Reč je o onom ekstraporezu koji plaćaju svi koji imaju platu veću od proseka. To je signal za mlade da mislimo na njih. Zatim uvodimo trogodišnje oslobođenje od plaćanja poreza i doprinosa u iznosu od 70 odsto na zarade zaposlenih koji prvi put ulaze na tržište rada. To će direktno dovesti do povećavanja zarada mladih. Pod tri, oslobođenje od 70 odsto poreza i doprinosa na zarade zaposlenih koji rade na projektima istraživanja i razvoja", rekao je predsednik.
Vučić je istakao da je u prvih pet meseci ove godine došlo do rasta direktnih stranih investicija na 1,413 miliardi evra, 12,7 odsto više u odnosu na period od pet meseci prošle godine.
Istakao je da su veliki priliv stranih i domaćih investicije, izvoz i potrošnja tri stuba na kojima počiva ekonomski rast zemlje. 
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Vučić objasnio: Zašto je Priština tražila da sporazum CEFTA postane SEFTA /video/
Kao veoma važno istakao je i rezultat NBS, koja je uvećala zlatne rezerve na 36,3 tone i dodao da će se ići na uvećanje rezervi zlata na 50 tona.
Povećanje zlatnih rezveri, istakao je Vučić, važno je da imamo kao balans ako dođe do nove svetske krize, ali i za sigurnost naših javnih finansija.
Dodao je i da su devizne rezerve Srbije u vreme pandemije iznosile više od 14 milijardi evra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala