Rus odbio provokaciju o „klečanju i zviždanju“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSelektor ruske reprezentacije Stanislav Čerčesov na meču protiv Hrvatske
Selektor ruske reprezentacije Stanislav Čerčesov na meču protiv Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Velike polemike na aktuelnom Evropskom prvenstvu u fudbalu izazvale su burne reakcije navijača na performans pojedinih timova – klečanje uoči početka utakmica, kao znak podrške pokretu „Crni životi su bitni“, ali u njoj ne želi da učestvuje selektor Rusije Stanislav Čerčesov.
Ruski navijači  - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
„Njet“ za američku kampanju na ruskom tlu /video/
Performans je u Evropu stigao iz Amerike, a kampanja koja je trebalo da skrene pažnju na rasnu nejednakost, u SAD je dobila potpuno drugu konotaciju i postala je deo anti-Trampovske političke struje.
Navijači na utakmicama Evropskog prvenstva su jasno stavili do znanja da ne žele da učestvuju u tome, niti da im se sviđa performans, naročito na utakmicama Engleske.
Zbog toga je selektor te reprezentacije Garet Sautgejt zamolio navijače da ne zvižde, ali u toj priči ne želi da učestvuje njegov ruski kolega, Stanislav Čerčesov.
On je posle utakmice sa Belgijom izjavio da, uprkos porazu, njegova ekipa nije klečala, a sa istom temom se suočio i pred meč sa Finskom, kroz provokativno pitanje. 
„Da budem iskren, nisam čuo zvižduke. Ako ste fokusirani na utakmicu, nećete ih čuti. Svako ima svoje pravo na izbor. To pitanje se ne odnosi na fudbal, ako imate pitanja o utakmici, taktici... Mogu da govorim samo u svoje ime, svako ima pravo na izbor, ja ne želim da savetujem bilo koga“, istakao je Čerčesov.  
Utakmica između Finske i Rusije je na programu od 15.00, uz direktan tekstualni prenos na Sputnjik sportu.
O Evropskom prvenstvu i šansama Rusije za Sputnjik sport je u emisiji Miljanov korner govorio bivši reprezentativac Rade Bogdanović.
► Upozorenje za Rusiju: „Alarmantno je, zabrinut sam“
► Hit prvenstva – raspevani Slovaci /video/
► „Užasno iskustvo, neke slike želim da izbrišem iz glave“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala