„Njet“ za američku kampanju na ruskom tlu /video/

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuski navijači
Ruski navijači  - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Ruski navijači u Sankt Peterburgu su burno reagovali uoči utakmice Rusije i Belgije na startu Evropskog prvenstva, a sve zbog političke poruke koju su, u svrhu „borbe protiv rasizma“, plasirali fudbaleri Belgije.
Klečanje pred početak meča je princip koji je „uvezen“ iz Amerike, kao simbol pokreta „Crni životi su važni“, koji je tokom prethodnih predsedničkih izbora u SAD zloupotrebljen od strane Demokratske partije i iskorišćen za napad na Donalda Trampa.
Ruski navijači su burno reagovali tokom „performansa“ fudbalera Belgije, kojima nije bilo najprijatnije da učestvuju u tome, ali su ostali da kleče, zajedno sa arbitrima koji su potom dali znak kada je vreme za kraj.
Performansu se žestoko usprotivio ruski selektor Stanislav Čerčesov, koji je posle poraza od Belgije od 3:0 na startu takmičenja poručio da njegova ekipa bar nije klečala.
Opširnije o njegovoj izjavi u posebnoj vesti
Problem sa performansom imaju i fudbaleri Engleske, njihovi navijači ne žele da gledaju političke poruke, takođe su reagovali zvižducima, zbog čega je Fudbalski savez Engleske uputio apel da to ne čine.
O Evropskom prvenstvu i učesnicima za Sputnjik sport je govorio Rade Bogdanović, u emisiji Miljanov korner.
► Inter se oglasio o Eriksenu i koroni
► Kapiten u misiji spasavanja života /foto/
► Ljubav, suze i dva gola za Eriksena: „Mnogo sam plakao...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala