Srbin se izvinio, neće dobiti kaznu kao Albanci; Britanci: Psovke su verovatno zbog Kosova

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUMarko Arnautović
Marko Arnautović - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Marko Arnautović, reprezentativac Austrije, našao se na udaru makedonske i albanske javnosti zbog burne reakcije prema Egzjanu Alioskom, reprezentativcu Severne Makedonije, tokom utakmice na Evropskom prvenstvu.
Marko Arnautović (Austrija) – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Makedonci tražili najstrožu kaznu za Arnautovića „zbog nacionalizma“ /video/
Arnautović, sin oca iz Srbije i majke iz Austrije, „eksplodirao“ je tokom utakmice Evropskog prvenstva između Austrije i Severne Makedonije.
On je ušao sa klupe, postigao gol za pobedu svoje reprezentacije i potom nije birao reči u obračunu sa makedonskim reprezentativcem albanskog porekla.
Mediji u Severnoj Makedoniji su preneli da Arnautović i Alioski navodno imaju neraščišćene račune iz Engleske, gde su obojica nastupali do prethodne sezone, kada je Arnautović napustio Ostrvo.
Fudbalski savez Severne Makedonije je zatražio da Arnautović bude kažnjen zbog nacionalizma, a on se oglasio saopštenjem koje mu je pomoglo da ne dobije novčanu kaznu – pošto se izvinio.
Marko Arnautović - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Eksplozija u lice makedonskih Albanaca; Hrvati: Brutalne psovke
„Bilo je nekih teških reči i emocija, želeo bih da se izvinim prijateljima iz Severne Makedonije i Albanije. Jasno kažem – ja nisam rasista! Imam prijatelje u gotovo svakoj državi sveta i poštujem različitosti. Svi koji me znaju, znaju da je tako“, naveo je Arnautović.
On je pritom uputio izvinjenje i na makedonskom i na albanskom jeziku, a britanski Dejli mejl spekuliše da je do sukoba došlo „zbog rata na Kosovu“.
„Izgleda da je razlog sukoba došlo zbog rata na Kosovu, gde su se sukobile Srbija i Albanija. Arnautović je psovao na srpskom, verujući da će Alioski to razumeti“, naveo je Dejli mejl.
U tekstu se podseća da je izvinjenje Arnautovića spaslo novčane kazne, koju su 2018. godine u Rusiji dobili reprezentativci Švajcarske – etnički Albanci Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, zbog provokacija fudbalera Srbije u međusobnoj utakmici Svetskog prvenstva.
► Kako se stvara remek-delo? /foto, video/
► Ko dođe u Rusiju sa spornim dresom Ukrajine, mogao bi da završi u zatvoru
► Za samo nekoliko dana – dve „golčine“ kakve se retko viđaju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala