Makedonci tražili najstrožu kaznu za Arnautovića „zbog nacionalizma“ /video/

© AP Photo / Robert GhementMarko Arnautović (Austrija) – EURO 2020
Marko Arnautović (Austrija) – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
Fudbalski savez Severne Makedonije oštro je osudio ponašanje reprezentativca Austrije Marka Arnautovića i zatražio najstrožu kaznu od UEFA.
Makedonci su na startu Evropskog prvenstva poraženi od Austrije rezultatom 3:1, ali se posle meča pričalo gotovo samo o sukobu Arnautovića i makedonskih fudbalera, Ezdžana Alioskog i Egzona Bejulaja.
Arnautovićeve psovke na srpskom jako su odjeknule u regionu, Hrvati su konstatovali da su one bile brutalne, a pomenuto je i da je u pitanju bio i nacionalnistički ispad.
Marko Arnautović - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Eksplozija u lice makedonskih Albanaca; Hrvati: Brutalne psovke
„Fudbalski savez Severne Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića. Istovremeno vas obaveštavamo da smo UEFA poslali zvaničan dopis u kojem tražimo najstrožu kaznu. Kao 'kuća fudbala' uvek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vređanja i ispada koji nisu u duhu fudbala i vrednosti za koje se svi zajedno zalažemo. Uvek ćemo braniti interese i dostojanstvo makedonskih reprezentativaca, gde god igrali“, navodi se u saopštenju Saveza.
​Podsetimo, Marko Arnautović je dete Srbina i Austrijanke, pa zato ne čudi što se Alioskom i Bejulaju obratio na tečnom srpskom, s obzirom na to da su ga i te kako razumeli.
Po završetku utakmice Arnautović i Alioski su popričali, situaciju je smirio i iskusni Goran Pandev, pa je delovalo da je „ratna sekira“ ekspresno zakopana, ali je na kraju stigla i zvanična reakcija.
„Njet“ za američku kampanju na ruskom tlu /video/
Od Zagreba do Londona – kako su navijači ispratili derbi /video/
„Eriksen je bio klinički mrtav“
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala