U eksploziji u Donbasu ranjena dvojica ukrajinskih vojnika

© Ministarstvo odbrane UkrajineVojne vežbe Oružanih snaga Ukrajine
Vojne vežbe Oružanih snaga Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
Dvojica ukrajinskih vojnika povređena su u eksploziji u Donbasu, saopštila je operativno-taktička grupa „Istok“ na Fejsbuku.
„Danas, 14. juna, u zoni odgovornosti operativno-taktičke grupe ‘Istok’, posle aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, dvojica vojnika su ranjena“, navodi se u saopštenju.
Vojnici su hospitalizovani. Jedan je u stabilnom, a drugi u srednje teškom stanju.
Na licu mesta se nalaze predstavnici jedinice i istražuju okolnosti incidenta.

Sukob u Donbasu

Podsetimo, ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. godine. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Lavrov ekskluzivno za Sputnjik: Da li će biti rata u Donbasu? /video/
Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima u kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju između sukobljenih i dalje dolazi do razmene vatre.
Od kraja februara u regionu su počele da se povećavaju tenzije: OEBS izveštava o značajnom povećanju broja kršenja prekida vatre, a ustanici navode da Oružane snage Ukrajine u granatiranju koriste artiljeriju. 
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala