Ponovo otvorena tri prelaza na granici sa Mađarskom

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICGranični prelaz Horgoš
Granični prelaz Horgoš - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
Putnicima su od danas ponovo na raspolaganju granični prelazi Bajmok, Đala i Bački Vinogradi, kako bi se tokom turističke sezone smanjio pritisak putnika i vozila na najopterećenije prelaze na severu zemlje - Horgoš i Kelebiju, saopštila je Uprava carine.
Prelazi Bajmok, Đala i Bački Vinogradi otvoreni su u dogovoru sa mađarskom stranom.
Prelazi Bački Vinogradi-Ašothalom i Đala-Tisasiget radiće od 7 do 19 časova, kao i Bajmok-Bačalmaš od ponedeljka do četvrtka, dok će tokom vikenda (od petka do nedelje) taj prelaz biti otvoren 24 časa.
Carinska služba navodi da spremno dočekuje turističku sezonu i povećan priliv kako stranih, tranzitnih, tako i domaćih putnika koji će pristizati u našu zemlju.
Kako bi zadržavanja bila svedena na minimum, Uprava carine apeluje na putnike da se pre polaska na put informišu o zadržavanjima na granici i izaberu manje frekventne prelaze, ali i da vode računa o važećim propisima u putničkom prometu.
Najveći broj građana dolazi iz evropskih zemalja gde su granične procedure vrlo slične, ali ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, najbolje je prijaviti sve što nosite sa sobom, kažu u Upravi carine.
Takođe, posebno skreću pažnju na gotovinske iznose, koji su kao i u zemljama EU ograničeni na 10.000 evra, koliko je preko granice moguće preneti bez prijavljivanja.
"Da biste izbegli i najmanju neprijatnost i da vam boravak ili prolazak kroz Srbiju ostane u prijatnom sećanju, savetujemo da pre puta posetite sajt Uprave carina, gde ćete pronaći sve neophodne informacije", navedeno je u saopštenju, a prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala