Jokića izbacile sudije posle haosa – bio je to kraj za Denver /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
Au, kakav kraj za Nikolu Jokića i Denver Nagetse u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije. U četvrtom meču u kojem su Finiks Sansi slavili - 125:118, Srbin je isključen zbog jakog faula, posle čeka je usledio haos na parketu, a njegov Denver nije ima snage da parira rivalu i završio je seriju bez pobede - 0:4.
MVP ove sezone Nikola Jokić nije zaslužio da se tako završi polufinale konferencije sa Finiksom. Arbitri su ga „isterali“ prevremeno sa parketa, tačnije na kraju treće četvrtine zbog jakog faula nad Kameronom Pejnom, i stiče se utisak da je to bila prestroga odluka.
Kavaj Lenard - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Lenard i Džordž „utišali“ džez, Juta u problemu zbog povrede Mičela /video/
Posle toga usledio je haos na parketu, stvorila se gužva, po prirodi smireni Somborac našao se u klinču sa Devinom Bukerom, koji je navodno uleteo da brani Pejna od Jokića, pa su sudije morale da smiruju situaciju.
Šta se zapravo dogodilo?
Nikola Jokić jako je zamahnuo rukom u nameri da izbije loptu iz Pejnovih ruku posle čega je on ostao da leži na parketu, a usporeni snimak pokazao je da ga je Srbin nehotice zakačio po nosu.
Zbog jačine faula umešao se Buker, koji je hteo fizički da se obračuna sa asom Denvera, pa su svi prisutni morali da se umešaju kako mi se smirile uzavrele strasti.
​I kao dežurni krivac označen je i surovo kažnjen Nikola Jokić. Postavlja se logično pitanje, da li bi identičan tretman imali tamošnji asovi poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Kevina Durenta?
Da li je MVP regularnog dela sezone zaslužio da u meču u kojem se njegov tim bori za „goli život“ bude tako surovo kažnjen zbog jednog jakog faula?
Rasprave nije bilo, Jokić je morao prevremeno na hlađenje, a njegovi Nagetsi su bili osuđeni da poslednjih 16 minuta budu bez svog najboljeg košarkaša, koji je do isključenja ubacio 22 poena, imao je još 11 skokova i četiri asistencije.
Denver bez Jokića više nije ličio na sebe, ekipa se totalno izgubila i to su iskusno iskoristili Finiks Sansi - radila je čuvena „metla“, te je serija okončana rezultatom 4:0.
Kris Pol bio je najefikasniji akter susreta sa 37 poena, dok je Devin Buker brojao do 34.
S druge strane, Jokić je ovoga puta imao nikad više raspoloženih saigrača, što znači da su Nagetsi bili kadri da upišu prvi trijumf, samo se na kraju tako namestilo da Jokić bude isključen, ekipa demoralisana i dezorijentisana, što je bio kraj svih nadanja da tim Majkla Melouna može da ostane u igri i izbori bar taj peti meč.
Barton je postigao 25 poena, Porter 20, Moris 19, a Fakundo Kampaco 14. Ipak, ništa to nije vredelo jer se ružno završilo po Denver u svakom smislu.
► Jokić primio MVP nagradu i ispisao istoriju, ali ni to nije pomoglo /video/
► Bogdan i Atlanta prokockali brejk /video/
► Zvezda šampion Srbije – tripla kruna na Malom Kalemegdanu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala