Lenard i Džordž „utišali“ džez, Juta u problemu zbog povrede Mičela /video/

© AP Photo / Keith BirminghamKavaj Lenard
Kavaj Lenard - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Jutu ubedljivo - 132:106 (27:23, 37:26, 30:34, 38:23) i smanjili rezultat na 2:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.
Džezeri su u pre dve utakmice na svom terenu uspeli da steknu veliku prednost u seriji, ali su Klipersi zahvaljujući brutalnoj partiji Kavaja Lenarda i Pola Džordža uspeli da odgovore na adekvatan način.
Nikola Jokić MVP - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Jokić primio MVP nagradu i ispisao istoriju, ali ni to nije pomoglo /video/
Lenard je bio najbolji akter susreta, postigao je 34 poena, imao 12 skokova i pet asistencija za gotovo 38 minuta provedenih na parketu, dok je Džordž ubacio 31 poen, imao je tri uhvaćene lopte i pet uspešnih dodavanja, takođe za 38 minuta provedenih u igri.
Najpre zahvaljujući njima, ti iskusnog Doka Riversa uspeo je da uhvati priključak i da se rezultatski vrati u seriju. Najveći deo posla obavljen je već u prve dve četvrtfine, s obzirom na to da su Klipersi na pauzi imali prednost od 15 razlike - 64:49.
​U redovima Jute Džez jedino je Donovan Mičel sa 30 poena bio na nivou, ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača, je jer je sledeći dvocifreni u njegovom timu bio Ings sa 19, dok je Klarkson dodao 14, a Rudi Gober 12 poena. Sjajni Francuz koji je i ove sezone izabran za najboljeg defanzivca NBA lige, imao je i 10 skokova.
Naredna utakmica igra se za dva dana u Stejpls Centru, ali su Džezeri u problemu jer se njihov najbolji igrač Donovan Mičel povredio i sedam minuta pre kraja susreta morao je da napusti teren.
Nezgodno je doskočio u jednom od prodora i kasnije mu je desna noga bila zavijena u led, pa ostaje da se vidi da li će biti spreman za četvrti meč polufinala zapada.
► Bogdan i Atlanta prokockali brejk /video/
► Šta za evropsku košarku znači smena najmoćnijeg čoveka?
► Petrušev trojkom srušio Zvezdu i izborio majstoricu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala