Zvezda šampion Srbije – tripla kruna na Malom Kalemegdanu!

© Foto : ABA liga / Crvena zvezda mts / Đorđe KostićKK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde šampioni su Srbije, pošto su u velikom finalu Košarkaške lige Srbije pobedili Megu Sokerbet 2-1 u seriji. U majstorici odigranoj u dvorani Aleksandar Nikolić crveno-beli slavili su – 77:65.
Zvezda je tako sezonu završila sa triplom krunom, pošto je prethodno osvojila Kup Radivoja Koraća, kao i ABA ligu.
Iza crveno-belih je veoma turbulentna sezona, Dejan Radonjić je usred sezone preuzeo ekipu od Saše Obradovića, i na kraju je napravio veliki uspeh sa čak tri trofeja.
Utakmica između Zvezde i Mege otvorena je u odličnom ritmu, a posebno raspoložen bo je Filip Petrušev posle čije je trojke Mega povela 9:4.
Na drugoj strani briljirao je Lengston Hol koji je postigao deset poena za nekoliko minuta, te je rezultat bio 11:11.
Do kraja četvrtine timovi su nastavili da igraju koš za koš, a na kraju deset minuta gosti su imali tri poena prednosti – 21:24.
Crveno-beli zaigrali su znatno bolje u drugoj četvrtini, pogotovo u završnici kada su serijom Davidovca i Hola došli do +8 (42:34), te se na poluvreme otišlo sa prednošću domaćina – 44:36.
Zvezda je odlično otvorila treću četvrtinu, 13:2, i imali su velikih +17 (57:40), ali sjajna mlada ekipa Mege odgovorila je istom merom, sa 10:0, i pred poslednju deonicu domaći igrači imali su „samo“ +7, 57:50.
U četvrtoj četvrtini ključni pogodak, čini se, postigao je Ognjen Dobrić na tri minuta do kraja. Njegovim pogotkom za tri poena crveno-beli otišli su na +8 i Mega nije uspela da se vrati.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Hol sa 24 poena, Dobrić je postigao 15, Simonović ga je pratio sa 13, a Davidovac je postigao deset.
Kod Mege bolji od ostalih bili su Filip Petrušev i Marko Simonović sa po 15 poena.
Šta za evropsku košarku znači smena najmoćnijeg čoveka?
Lenard i Džordž „utišali“ džez, Juta u problemu zbog povrede Mičela /video/
Bogdan i Atlanta prokockali brejk /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala