Stepijeva kontra: Majstorska režija Italijana – prvi kučići u vodu se bacaju

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Svidelo mi se otvaranje Evropskog prvenstva jer nije bilo pompezno i da se onda o tome priča za vreme utakmice, već potpuno umereno, odmereno.
Sasvim korektno da se pokaže da je počeo Evro. Bez mnogo onog trčanja, figura, ljudi... Super je bilo napravljeno, taman onoliko koliko je potrebno. Italijani su majstori za režiju.
Izrežirali su to toliko dobro, da sam uživao ovde u Nemačkoj odakle ću pratiti Evropsko prvenstvo. 
Italijani nastavljaju sve ono što su za ove tri godine započeli i uradili. Ekipa koja 28 utakmica ne zna za poraz, uz gol razliku 28:0, od čega na poslednjih devet utakmica nisu primili gol, uključujići i prvo kolo Evropskog prvenstva sa Turskom.
Petar Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Perina rabona: Mnoga srpska deca nemaju gde da gledaju fudbal – nek prebace na rijaliti
Turci nisu ta ekipa koja može da im napravi probleme. Prvo poluvreme se pokazalo da mogu da pariraju i da su uspeli da sačuvaju svoj gol, što su uspevali i tokom kvalifikacija za EP, gde je njihova odbrana svega triput kapitulirala. Ali su u nastavku stvari došle na svoje mesto.
„Azuri“ koji su šutirali ka golu rivala 25 puta uspeli su u drugom poluvremenu da materijalizuju šanse. Posebno me je oduševio Lorenco Insinje. Napravio je čudo i on može da bude jedan od onih igrača koji će ekipu da vodi kroz svoju igru do visokog plasamana.
​Donaruma, kao najbolji golman Italije i Evrope, nije imao šta da radi. Italijani su komotno mogli da igraju bez golmana. Pokazali su svima, pre svega onim ljudima koji su se prethodnih godina isključivo bavili njima i svrstali ih u favorite za osvajanje EVRO, da nisu pogrešili.  
Golman Turske bio je toliko uposlen, a opet je vrhunski branio, paa nemam dilemu da će naći posao u nekoj jačoj evropskoj ligi. Mada, gol koji su Turci sami sebi dali je otvorio utakmicu i olakšao posao Italiji, koja je napadala svih 90 minuta i nije dala rivalu da otvori oči.
S druge strane, odlično se pokazao štoperski tandem Juventusa - Kjelini i Bonući, koji imaju toliko godina u nogama, a delovali su tako sigurno. Đorđo je čak mogao i gol da postigne. Dva centarhalfa sa tolikom mirnoćom, to je ono što treba timu. Samo dvojicu igrača od 25 godina sam video da imaju Italijani, a Spinacola iz Rome što je igrao levog beka me podseća na Faketija. Zatvorio je potpuno stranu, Turci nisu mogli da zatvore, ni da otvore. Ma, ništa...
Italija je svih 90 minuta bila ona Italija koja je spremna da se dokopa vrha. I u ofanzivi, i u defanzivi ima rešenje za probleme koje stvara protivnik.
Uzmimo samo u obzir da je prva utakmica, otvaranje, najteža za igranje, a Manćinijev tim je pokazao da nije tako. Obično bude miroljubivih 1:1, 0:0, a ovde odmah 3:0. Obećao je njihov selektor nakon što iz nije bilo na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, da će da se bore za vrh i videlo se da imaju kvalitet i želju.
​Kako su samo strastveno pevali dok je intonirana himna, bili su sigurni u sebe. Pevali su uz svaki ton, kao da su poručivali rivalu 'razbićemo vas'. Imobile je pokazao da je golgeter i da je u odličnoj formi. Dao je gol i namestio, otvarao je prostor ostalim napadačima. Nemoguće je bilo čuvati ih svu trojicu.
Ali, znate da ima ona izreka 'prvi kučići u vodu se bacaju' da sačekamo da vidimo kako će Italijani drugu utakmicu da odigraju.
Ovu prvu u bili maestralni, iznad svih očekivanja, ponovo bez primljenog gola i na kraju fenomenalan gest. Poklonili su pobedu navijačima, koji su konačno ponovo mogli sa tribina da se raduju golovima i koji su ih podržali.
Jedva čekam ponovo da ih vidim na delu.
A svoja očekivanja i prediđanja od EP u emisiji „Miljanov korner“ izneo je uvek iskren i zanimljiv bivši reprezentativac i igrač Atletiko Madrida Rade Bogdanović:
 
Pročitajte još:
► Evropsko prvenstvo tek počelo, a već imamo pobednika /foto/  
► Mijatović za Sputnjik: Ceo Balkan uz Makedonce, ne otpisujte Hrvate
► UEFA naložila Ukrajini da prekrije politički slogan na dresovima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala